Kirm: Pred derbijem dodatna motivacija ni potrebna

Prva liga 27. Apr 201715:32 > 15:36
NK Olimpija/SPS

Napetost pred zadnji večnim derbijem počasi narašča, v ljubljanskem taboru pa so že večkrat poudarili, da Mariborčanom ne bodo dovolili v Ljubljani osvojiti naslova prvaka.

Kirmbo tudi v soboto eden izmed ključnih mož Olimpijev boju za novo zmago. Izkušeni krilni nogometaš je vajen težkih in pomembnih tekem, zaveda pa se, da bo takšen tudi sobotni obračun z Mariborom, ki bi lahko v Stožicah z zmago osvojil naslov prvaka.

“Pred domačimi navijači želimo zmagati. Upam, da nas bodo prišli podpirat v velikem številu, saj vemo, kaj nam pomeni njihova podpora,” pravi Kirm, ki je v letošnji sezoni dosegel dva prvenstvena zadetka.

Dolgoletni slovenski reprezentant se zaveda pomembnosti sobotne tekme, na kateri bi se zmaji lahko utrdili na drugem mestu: “Pred derbijem se ni potrebno posebej motivirati. Vsaka tekma z Mariborom je za nas izjemno pomembna, kot tudi za vse ljudi, ki podpirajo Olimpijo. Bo pa to še ena tekma, ki jo želimo dobiti.”

“Moramo igrati pametno in kolektivno. En za drugega, tako kot na obeh pokalnih tekmah. Čas je, da prikažemo boljšo igro in upam, da bomo to storili že na tekmi z Mariborom,” dodaja Kirm.

32-letni nogometaš se je pod vodstvom Safeta Hadžića spet utrdil v začetni enajsterici, začel je namreč zadnjih sedem tekem. “Počutim se v redu. Nisem v optimalni formi, ker sem izpustil glavni del priprav. Še nekaj tekem je do konca, vsi skupaj pa si želimo formo dvigniti na višji nivo in osvojiti čim več točk,” zaključuje Kirm.