Ivačič na Ciper k Elsnerju

Prva liga 9. Jul 201722:39 > 22:49
Facebook

Dosedanji vratar Radomelj Aljaž Ivačič je druga slovenska igralska okrepitev ciprskega Pafosa, ki ga vodi Luka Elsner. Domžalčan bo vrata novega prvoligaša branil dve sezoni.

Otrok Domžal, ki je svoj čas branil za Olimpijo, bil pa je tudi član slovenskih mladinskih reprezentanc, bo s Pafosom podpisal dveletno pogodbo. To je klub, ki se je uvrstil v prvo ciprsko ligo, po novem pa ga vodi nekdanji trener obeh Ivačičevih bivših klubov Luka Elsner.

Ivačič bo odpotoval v Rigo, kjer se moštvo nahaja na pripravah, tam bo opravil zdravniški pregled in podpis pogodbe. Pri Pafosu Elsnerju pomagajo še trije Slovenci, med drugim Rok Hanžič in Dejan Kopasić, pred dnevi pa se je tja preselil še Mitja Lotrič, tako da težav s prilagajanjem na novo okolje vratar, ki se bo prvič preizkusil v tujini, ne bi smel imeti.

23-letnik je kariero začel pri Domžalah, leta 2012 pa se je na pobudo tedanjega športnega direktorja Olimpije Mileta Ačimovića preselil v Ljubljano. Tam se ni naigral, v treh sezonah je branil na dveh prvenstvenih tekmah, zato se je odločil za prestop v Radomlje

V zadnji sezoni je za moštvo, ki je izpadlo iz PrveLige, branil na 35 prvenstvenih tekmah. Radomlje s prodajo v tem trenutku ne bodo zaslužile nič, sta se pa kluba dogovorila, da bo slovenskemu drugoligašu pripadalo nekaj odstotkov od naslednje prodaje.