Ankaran na Primorskem očitno ni zaželjen

Prva liga 14. Jul 201715:10 > 15:16
NK Ankaran

Slovenska nogometna javnost je z začudenjem in posmehom pospremila odločitev novega prvoligaša iz Ankarana, da bo svoje tekme odigral na drugem koncu države v Dravogradu. Zakaj takšna vse prej kot pričakovana odločitev, je v izjavi za javnost pojasnil predsednik Sebastjan Dvojmoč.

Sprva je Ankaran svoje domače tekme želel gostiti v Kopru, nato Ajdovščini in na koncu v Sežani, vendar na vseh treh mestih na koncu ostal brez dokončnega dogovora. V pomanjkanju časa so novemu prvoligašu na pomoč priskočili v Dravogradu, kjer so jih rade volje sprejeli. Zakaj, kaj in kako, je v izjavi za javnost, ki jo spodaj objavljamo v celoti, pojasnil predsednik NK Ankaran Sebastjan Dvojmoč.

Izjava za javnost

Kot je znano, je NK Ankaran Hrvatini spomladanski del drugoligaške sezone odigral v Kopru, kjer smo z Zavodom za šport podpisali pogodbo za uporabo objektov do leta 2018. Po našem napredovanju v prvo ligo pa se je izkazalo, da na Bonifiki ne moremo igrati tekem 1. SNL.

Pokusili smo najti drugo primerno igrišče. V Ajdovščini smo se dogovarjali in sprva se je zdelo, da bomo lahko igrali tam, a so nas zavrnili, ker naj bi imeli zasedena termine zaradi obveznosti mlajših selekcij različnih reprezentanc.

Zatem smo poskusili v Sežani, kjer smo se dogovorili in podpisali pogodbo za najem stadiona z Zavodom za šport, turizem in prosti čas. Plačali bi polno ceno najema in že smo se veselili nastopanja na Krasu, vseeno pa se je zataknilo pri pridobitvi certifikata za uporabo objekta. Župan Občine Sežana Davorin Terčon ga namreč na koncu ni želel podpisati, čeprav je prvotno obljubil drugače.

Takoj ko smo spoznali, da v Sežani ne bomo pridobili ustreznih dovoljenj za nastope, smo imeli le nekaj ur časa, da najdemo novo primerno prizorišče. Edina preostala možnost je bil Dravograd. Naleteli smo na razumevanje, se hitro dogovorili in zato smo pristojnim v mestu ob Dravi izjemno hvaležni, saj so nam oni omogočili, da le zaigramo v prvi ligi.

Upravni postopek zahteva, da se nogometno tekmo prijavi deset dni pred dogodkom, mi pa smo se za nastope v Dravogradu dogovorili včeraj. Zato ni bilo možno pravočasno pridobiti dovoljenja za javno prireditev in bo dvoboj proti Triglavu zaprt za obiskovalce. Sicer bo javnost tekmo lahko spremljala prek neposrednega televizijskega prenosa, za vse naslednje domače tekme NK Ankaran Hrvatini v Dravogradu pa je prijava že oddana.

Iskanje odgovora na vprašanje, zakaj so se glede nastopanja NK Ankaran Hrvatini premislili kar v treh različnih krajih, pa prepuščamo raziskovalnemu novinarstvu.

Sebastjan Dvojmoč, predsednik NK Ankaran Hrvatini