Oblak: V Mariboru dobra stvar le avtocesta za Ljubljano

Prva liga 25. Avg 201715:57 > 16:00
NK Olimpija Ljubljana

Pred nogometaši Maribora je nova zahtevna preizkušnja. Potem ko so si tretjič v zgodovini zagotovili nastop v Ligi prvakov, jih v nedeljo v Stožicah na večnem derbiju čakajo nabrušeni Ljubljančani. Branko Oblak obračun napovedal v svojem slogu.

Branko Oblak nikoli ne razočara. V igralskih časih je navduševal s svojimi igrami, danes zna nase opozoriti z odmevnimi izjavami in tudi pred nedeljskim večnim derbijem v Stožicah ni bilo nič drugače. “Maribor je bil vedno v drugi ligi, zato smo igrali samo prijateljske tekme. Jaz nisem razumel, zakaj so nas tako sovražili. Ob vsakem prihodu v Maribor, že pri mladincih, smo se stepli. Ne samo na tekmi, tudi po tekmi. Vedno. Niso nas marali, nikoli mi ni bilo jasno, zakaj. Do neke mere je rivalstvo v redu, ampak sovraštvo ne spada v nogomet. Ko sem zaključeval svojo kariero so me hecali in spraševali, če bi prišel igrati v Maribor. Dejal sem, da imajo v Mariboru samo eno dobro stvar – avtocesto za Ljubljano. Takrat smo prekinili vse stike,” je v intervjuju za spletno stran Olimpije na vprašanje, kako so v njegovih časih izgledali derbiji z Mariborom, odgovoril Oblak.

Nekdanji član Bayerna verjame, da lahko Igor Bišćan z zmaji spiše uspešno zgodbo. “Sezono so začeli odlično. Končno se mi zdi, da bi lahko gledali takšen nogomet kot v sezoni, ko sta blestela Šporar in Henty. Igor Bišćan je bil izjemen igralec, kot trener je še nedokazan, a zaenkrat deluje odličen. Upajmo, da bo tako nadaljeval. Potreboval bo mir in zaupanje,” je dejal Oblak, ki meni, da lahko Ljubljančani ob delu na dolgi rok postanejo prvi klub v regiji: “Olimpija je vedno bil in vedno bo moj klub. Velikokrat sem jezen na Olimpijo, ker je to klub z izjemnim potencialom. Verjamem v to, da bo nekoč prva v regiji, a bo za to potrebno delo na dolgi rok. Klub ima odlične pogoje, fantastičen stadion, ogromno navijačev. Vse, kar potrebuje za to, da postane velik klub.”