Olimpija proti Chievu z minimalnim porazom

Prva liga 1. Sep 201719:17 > 19:27
NK Olimpija Ljubljana

Reprezentančni premor so varovanci Igorja Bišćana izkoristili za obisk Verone, kjer so se v prijateljskem obračunu pomerili z italijanskim prvoligašem Chievom in izgubili z 1:0.

Igor Bišćan je dobro premešal začetno enajsterico, v primerjavi z nedeljskim derbijem sta v prvi postavi ostala zgolj Štiglec in Oduwa. Prvič je od začetka igral Vombergar, v vrata pa se je vrnil Aleksander Šeliga.

V prvem delu smo videli številne priložnosti zmajev, ki pa so ostale neizkoriščene. V deveti minuti je Brkić izvedel kot z leve strani, najvišje je skočil Zarifović, žoga je po strelu zadela vratnico. Dve minuti kasneje je odlično prodiral Boateng, podal v sredino, tam pa so domači branilci blokirali strel Miškića. V 32. minuti je žogo na svoji polovici sprejel Oduwa, odlično potegnil proti golu Chieva, si žogo na robu kazenskega prostora namestil na strel, a bil žal premalo natančen. Kazen za neizkoriščene priložnosti je sledila v zadnjih trenutkih prvega polčasa. Domači so izpeljali hiter protinapad, ki se je končal s padcem enega izmed napadalnih igralcev v kazenskem prostoru zmajev, sodnik pa je dosodil najstrožjo kazen. Izvedel jo je Pelissier in z močnim strelom premagal Šeligo, ki se je žoge uspel dotakniti, zadetka pa ni uspel preprečiti.

Ob polčasu je strateg Olimpije opravil dve zamenjavi. Benko je zamenjal Miškića, v vratih pa je Ivačič zamenjal Šeligo. V peti minuti nadaljevanja je zapretil Vombergar, ki je z glavo streljal mimo gola, kot tudi v 57. minuti po podaji Oduwe. Anglež je nekajkrat odlično prodrl po levi strani in vnašal nemir v gostujočo obrambo. Slabe pol ure pred koncem tekme je Igor Bišćan opravil kar osem zamenjav, Olimpija pa je takoj izgledala še bolj nevarno. Zmaji so poskušali priti do izenačujoče zadetka, nizali nevarne akcije, vseeno pa bili premalo konkretni v zaključkih. Najlepšo priložnost je pet minut pred koncem zapravil Tomić, ki je neoviran z roba kazenskega prostora žogo poslal čez gol.

Postava Olimpije: Šeliga, Klinar, Zarifović, Štiglec, Brkić, Miškić, Boateng, Savić, Oduwa, Vombergar. Igrali so še: Ivačič, Benko, Alves, Apau, Ilić, Španja, Bajrić, Čanađija, Tomić in Kapun.