Ob debiju Ibraimija zablestel Kirm

Prva liga 4. Nov 201715:11 > 15:16
NK Olimpija/SPS

Andraž Kirm je v Kidričevem s svojim prvim zadetkom po povratku ob Kamniško Bistrico odločil srečanje 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Aluminijem in Domžalami (0:1). Na prvi sobotni tekmi smo videli presenetljivo zmago Triglava na gostovanju v Novi Gorici (0:3).

Domžale na poti do zmage ni ustavila niti zgodnja poškodba vratarja Dejana Milića. Aluminij je bil sicer blizu točke, vendar je za veselje gostov v 80. minuti poskrbel nekdanji član Olimpije Andraž Kirm, ki je izbral odličen trenutek za prvi zadetek po povratku med ravbarje. V začetni enajsterici Simona Romžmana se je po zapletih z registracijo prvič znašel Agim Ibraimi, ki je bil na igrišču do 68. minute.

Prva zmaga Triglava na Primorskem
Nogometaši Triglava so se veselili prve zmage v Novi Gorici. Prvi gol za goste je dosegel David Tijanić, v končnici pa je do dveh zadetkov prišel še Matej Poplatnik.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov, manjšo pobudo pa so imeli Goričani, ki so si ustvarili tudi nekoliko več priložnosti kot Triglav. V drugem delu so gostje sijajno začeli in že v prvi minuti nadaljevanja povedli, popoln napad pa se Goričanom ni obnesel, saj so do konca srečanja prejeli še dva gola in doživeli presenetljiv poraz.