Ob 14.00 na SK 1: Šišenski spopad v 2. SNL

Prva liga 11. Nov 20179:00 > 9:08

V zadnjem krogu prve polovice drugoligaškega prvenstva se bosta na mestnem derbiju za nove točke udarili zasedbi Brava in Ilirije, ki sta se lani borila za vrh lestvice 3. SNL center.

Po selitvi med drugoligaše se ljubljanska kluba nahajata na sredini lestvice, Bravo je osmi, Ilirijo pa najdemo dve mesti nižje. Zeleno-beli se v šišenski spopad podajajo s skromnejšo popotnico, saj na zmago čakajo šest krogov, v obračunu z Dobljani pa so doživeli še tretji zaporedni poraz.

Bravo zelo dobro poznamo. Gre za mlado, a zelo kakovostno ekipo, ki je dobro pripravljena. Morali bomo biti pozorni in zbrani. Poskušali bomo odigrati svojo tekmo, čeprav smo trenutno v manjši krizi. To ne pomeni, da ne moremo odigrati dobre tekme,” optimizem pred mestnim derbijem ohranja Stanko Božičevič, strateg Ilirije, ki bo pogrešal Lamina Dialla, saj je branilec pred dnevi prejel vabilo članske reprezentance Gvineje, s katero bo gostoval v DR Kongo.

V strokovnem štabu Ilirije ob Božičeviču delujeta še Žiga Starič in Boštjan Kreft, ki je še spomladi uspešno vodil Bravo. Poleti so se čez Celovško cesto podali še nekateri nogometaši Brava, Jaka Corn, Matevž Fortin, Siniša Marinović pa tudi Domen Potočnik, ki je pomlad preživel v Kopru. Zaradi poletnih selitev bo sobotni spopad verjetno nabit z dodatno mero čustev, s čimer se je strinjal tudi Dejan Grabič. “Verjetno bo precej emocij, saj je v Ilirijo po lanski sezoni prestopilo nekaj igralcev Brava. V prejšnjih letih se je iz Brava v Ilirijo preselilo tudi nekaj trenerjev. Iz našega vidika gre za običajno tekmo, brez pretiranih emocij,” o čustvenem vidiku derbija razmišlja trener Brava.

Ljubljanski mestni spopad v drugoligaški konkurenci se na sceno vrača po več kot desetletju premora, zato so pričakovanja še nekoliko večja. “Pričakujemo težko tekmo, tako kot vse do sedaj. Vselej gremo po zmago, tudi v tokratni tekmi ne bo nič drugače. V teden smo vstopili kot ponavadi, ničesar nismo spreminjali. Gre pa za derbi, v katerem ni favorita. Pričakujemo zahtevno tekmo, a upam, da se bomo po koncu veselili. Vse bo odvisno od dnevne forme in trenutnega razpoloženja,” sporoča Milan Đajić, ki je s 25 leti daleč najstarejši nogometaš Brava. Rumeno modri imajo eno najmlajših zasedb 2. SNL. Kljub mladosti nase že opozarja nekaj mladcev. David Brekalo, Lan Piskule, Almin Kurtović, Haris Kadrić in ostali najstniki so pomembni aduti Dejana Grabića.

Ilirija ima v primerjavi z Bravom precej izkušenejšo zasedbo, ki pa ji v zadnjih tednih ne gre po načrtih. Mustafa Nukić – s petimi zadetki prvi strelec moštva – upa, da bo Ilirija prekinila točkovni post, spomnil pa se je tudi na pomlad, ko sta se mestna tekmeca spopadla za naslov tretjeligaškega prvaka. “Bravo je bil boljši v prvem, mi pa v drugem polčasu. Z nekaj sreče bi lahko zmagala ena ali druga ekipa. Takrat smo se borili za vrh lestvice. Bravo je bil prvi, mi pa drugi, sedaj pa je situacija obrnjena, saj se nahajamo bolj pri repu lestvice. Tako kot v vsakem derbiju, bo naboj velik, že zaradi poletnih prestopov. Smo iz istega mesta in vsak si bo želel zmagati,” napoveduje napadalec Ilirije, ki se lahko pohvali tudi s prvoligaško minutažo.

Vir: nzs.si