"Zmaji" rutinirano do pokalnega polfinala!

Prva liga 29. Nov 201711:10 > 11:22
NK Olimpija Ljubljana

V Ljudskem vrtu je končan še zadnji večni derbi v jesenskem delu. Na povratni tekmi četrtfinala Pokala Slovenije je Olimpija v Ljudskem vrtu iztržila remi 1:1 in se s skupnim izidom 4:1 gladko prebila v polfinale.

https://twitter.com/nkmaribor_en/status/935977759150673921

Tam so se “zmaji” pridružili Aluminiju, Gorici in Celju, s tem pa ostajajo trdno v boju za dvojno lovoriko, potem ko so že julija izpadli iz evropskih tekmovanj.

Srečanje pred približno 4000 gledalci so domači začeli odlično in že po nekaj napadih se je na semaforu izpisalo 1:0. Za vijoličaste je v 14. minuti po lepi podaji Damjana Boharja zadel Gregor Bajde.

Domači so še naprej napadali, na koncu prvega dela pa iz protinapada dobili gol, ki je praktično že odločil potnika v nadaljnje tekmovanje. Mat v treh potezah so izvedli Issah Abass, Andres Vombergar in Rok Kronaveter

Ne bomo dosti zgrešili, če rečemo, da je bil drugi polčas dolgočasen. Gostje so se postavili nekoliko bolj nazaj, sneg je omrtvičil igro domačih in do konca so gledalci bolj ali manj čakali na zaključni pisk.

Potek tekme:

Mariborčani so takoj nakazali, da se s končnim razpletom še niso sprijaznili. Od prve minute so krenili zelo napadalno in si priigrali kot že v prvih minutah. Naleti domačih so obrodili sadove v 15. minuti, ko se je Gregor Bajde izjemno lepo izognil “ofsajd” zanki. 

Kresničan se je znašel iz oči v oči z Aljažem Ivačičem in ga z natančnim strelom premagal za vodstvo z 1:0. Napadi Maribora so se nadaljevali.

V 40. minuti je imela lepo priložnost  tudi Olimpija. Andres Vombergar je dobil čudovito globinsko podajo, se sam znašel pred Jasminom Handanovićem in ga zadel v nogo.

Žoga se je odbila do Issaha Abassa, ki je strel raje prepustil Dariu Čanađiji. Hrvat je izjemno natančno meril z roba kazenskega prostora, s panterskim skokom pa se je izkazal Handanovič.

Polčas se je iztekal, pri koncu je bila 44. minuta, ko je v protinapad hitro krenil Abass. Prehitel je svojega čuvaja in podal dolgo žogo na levi bok Vombergarju. Argentinski Slovenec je skupaj z Blažem Vrhovcem prišel v kazenski prostor, se mariborskega vezista znebil in z levo podal na drugo stran 16-metrskega prostora.

Tam se je na pravem mestu znašel Rok Kronaveter, ustrelil “volej”, zadel Jeana-Clauda Billonga, žoga pa je spremenila smer in končala v mreži. Rezultat polčasa 1:1, skupno 4:1 za “zmaje”.

V drugem polčasu pravega naboja več ni bilo. Tekma in potnik v polfinale sta bila odločena, Ljubljančani pa so bili tisti, ki so brez težav narekovali ritem igre.

V 56. minuti je z razdalje čez gol meril Kronaveter, podobno se je akcija zmajev končala deset minut kasneje, ko je poskušal Vombergar. Do konca tekme pravih priložnosti nismo videli in Olimpija se je rutinirano, predvsem pa zasluženo uvrstila v polfinale pokala Slovenije.