Veliki Žuti je pred vrati: iz Stožic kmalu beli dim

Nogomet 22. Mar 202213:30 > 13:372 komentarja
Foto: Guliverimages

Zdaj ni več dvomov, kdo bo naslednji trener NK Olimpija. To bo sloviti Hrvat Robert Prosinečki, čigar prihod bodo v Stožicah uradno najverjetneje potrdili že danes. Predstavljen naj bi bil jutri.

Informacije, ki so se kot požar razširile takoj po nedeljski odstavitvi Dina Skenderja, so se izkazale za točne. Robert Prosinečki, ki smo ga danes videli v Ljubljani, je bil tukaj seveda z razlogom. Z vodilnimi ljudmi Olimpije se je dogovarjal o podpisu pogodbe in dogovor pričakovano dosegel.

Po naših informacijah bo njegov povratek v Olimpijo uradno potrjen že danes, jutri pa naj bi na novinarski konferenci že poziral fotografom z zelenim šalom Olimpije.

Foto: SPS

V Olimpijo ga je spet pripeljal Mladen Rudonja

Z njo so ga v preteklosti že večkrat povezovali, a do njegovega prihoda v času prejšnjega predsednika Milana Mandarića ni prišlo. Zdaj bo prišel, kar ni niti najmanjše presenečenje. Ni namreč skrivnost, da je Prosinečki velik prijatelj Mladena Rudonje.

Nenazadnje ga je zdajšnji športni direktor Olimpije v Ljubljano, takrat še za Bežigrad in v vlogi nogometaša, pripeljal že leta 2002, ko je Veliki Žuti za Olimpijo igral vsega eno leto, a v tem času pustil velik pečat. Olimpiji je pomagal do pokalne lovorike.

Priljubljenost je trenutno njegov glavni adut

Priljubljenost med navijači je tudi eden njegovih glavnih adutov, s katerimi bodo pri Olimpiji novega predsednika Adama Deliusa vsaj malce zadovoljili ne najbolj zadovoljno ljubljansko nogometno občinstvo, zagotovo pa bo njegov prihod vsaj malce pripomogel ob v zadnjem času poraznem obisku stadiona v Stožicah.

Debi v Stožicah proti Radomljam

Prosinečki bo imel v času reprezentančnega premora vsaj nekaj časa, da spozna svojo novo ekipo, debi v vlogi trenerja pri Olimpiji pa ga čaka v nedeljo, 3. aprila, na domači tekmi proti Radomljam.

Olimpija, ki je na zadnjih treh prvenstvenih tekmah osvojila le točko, je trenutno na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Za vodilnim Mariborom zaostaja za sedem, za drugouvrščenim Koprom pa za štiri točke.

Nazadnje je treniral pred letom in pol

Prosinečki je brez trenerske službe sicer že leto in pol. Nazadnje je bil trener turškega Denizlisporja, pri katerem pa je zdržal vsega tri mesece. Z njegove klopi je odšel novembra 2020. Pred tem je v Turčiji treniral še Kayserispor, bil pa tudi selektor Bosne in Hercegovine, Azerbajdžana in trener beograjske Crvene zvezde.

Trenersko pot je nekdanji zvezdnik Real Madrida in Barcelone, čigar trenerska pot je precej skromnejša od igralske, začel kot pomočnik Slavena Bilića v hrvaški reprezentanci. Član Bilićevega strokovnega štaba je bil med letoma 2006 in 2010.

Komentari

Vaš komentar