Tavares prehitel Škaperja in rešil Maribor

Prva liga 2. Dec 201720:34 > 20:36
Getty Images

Marcos Tavares je z odločilnim zadetkom za zmago Maribora proti Gorici (2:1) v 18. krogu PLTS v slovenskem državnem prvenstvu skupno zabil že 131. zadetek, s čimer je na prvem mestu večne lestvice strelcev prehitel legendarnega Štefana Škaperja.

Ko je že vse kazalo, da bo Gorica na Severno Primorsko odšla s točko v žepu, je znova udaril Marcos Tavares. Brazilec je v 87. minuti izkoristil podajo Martina Milca v kazenski prostor in za pomembno zmago Maribora z glavo matiral Grego Sorčana. Za kapetana vijoličastih je bil to že gol številka 131 v slovenskem državnem prvenstvu, s katerim je na večni lestvici strelcev prehitel Štefana Škaperja.

Slovenski prvaki so sicer povedli v 43. minuti, ko je Milec iz desne strani lepo podal na daljšo vratnico, kjer je bil pripravljen Damjan Bohar in Sorčanu po udarcu iz prve ni pustil veliko možnosti. Goričani so na začetku drugega polčasa z veliko sreče prišli do izenačenja, saj je Jasmin Handanović zelo slabo posredoval po strelu Kyriana Nwabuezeja z desne strani, žoga pa se je čez golovo črto odkotalila med nogama izkušenega čuvaja mreže.

V nadaljevanju je sledil pritisk Maribora, ki je postal še močnejši po drugem rumenem kartonu Uroša Celcerja. Obramba Gorice je nalete vijoličastih uspela zadrževati do že omenjene 87. minute, ko je na sceno stopil nov strelski kralj slovenski prvoligaških zelenic – Marcos Tavares.

Prva liga Telekom Slovenije, 18. krog:

Maribor : Gorica 2:1 (1:0)
Bohar 43., Tavares 88.; Nwabueze 49.

Rudar Velenje : Triglav 1:2 (0:1)
Bolha 57.; Podlogar 30., Poplatnik 74.

Ankaran Hrvatini – Aluminij (preloženo)