Olimpija dobila uvodno pripravljalno tekmo s Kustošijo

Prva liga 20. Jan 201816:38 > 16:45
NK Olimpija Ljubljana

Na prvi pripravljalni tekmi na spomladanski del seone je Olimpija na Žaku z 2:1 premagala Kustušijo z zadetkoma Benka in Brkića.

Prvo pripravljalno tekmo pred nadaljevanjem sezone 2017/18 so zmaji odigrali v Ljubljani proti hrvaškemu NK Kustošija. Igor Bišćan je na igrišče poslal dve enajsterici, ki ju je premešal. Prvi polčas je Olimpije igrala v postavitvi 4-4-2 z rombom na sredini igrišča in Leonom Benkom ter Issahom Abbasom v napadu, v drugem pa je Bišćan formacijo spremenil v 4-2-3-1.


V prvem polčasu smo spremljali igro na polovici gostov, premoč zmajev pa je že v 12. minuti unovčil Benko. Danijel Miškić ga je našel s sijajno diagonalno podajo, izkušeni napadalec je žogo zaustavil s prsmi in jo potem z močnim strelom poslal v mrežo. Poskušali so še Issah, Rok Kronaveter in Kingsley Boateng, a brez pravega uspeha. Ob polčasu je Bišćan zamenjal vseh deset igralcev v polju, zmaji pa so drugi del začeli nekoliko slabše in po slabih desetih minutah so gostje prek Višića izenačili. V nadaljevanju je v igro vstopil tudi petnajstletni Martin Pečar, ki je zaigral na položaju napadalno usmerjenega vezista. Do konca tekme smo videli nekaj priložnosti, najlepšo v 85. minuti, ko so zmaji tudi dosegli zmagoviti gol. Pečar je zaposlil Nathana Oduwo, slednji jo je “zavrnil” proti Goranu Brkiću, srbski vezist pa se je izkazal z odličnim strelom z roba kazenskega prostora in postavil končni rezultat 2:1.

Naslednja pripravljalna tekma Ljubljančane čaka v sredo, nasprotnik pa Croatia Sesvete.

NK OLIMPIJA LJUBLJANA : NK KUSTOŠIJA 2:1 (1:0)
Strelci: Benko (12.), Brkić (85.); Višić (54.)

Olimpija: Vodišek: Boateng, Uremović, Zarifović, Štiglec, Cretu, Miškić, Čanađija, Kronaveter, Benko, Issah. Igrali so še: Apau, Krićković, Ilić, Španja, Kapun, Brkić, Oduwa, Alves, Savić, Vombergar, Pečar. Trener: Igor Bišćan.