Za začetek priprav v Turčiji remi Maribora

Prva liga 30. Jan 201817:33 > 17:51
NK Maribor

Vijoličasti so na prvi dan v Turčiji odigrali prvo prijatelsjko tekmo in remizirali z 2:2 proti Vojvodini.

Prvi dan priprav so vijoličasti preživeli na travnati zelenici. Odigrali so tekmo proti srbski Vojvodini. V Beleku smo videli dva polčasa po 60 minut, trener Darko Milanič pa je v vsakem polčasu preizkusil drugo enajsterico. Priložnost so dobili vsi z izjemo Aleksandra Rajčevića in Saše Ivkovića, ki delata po individualnem programu. Enajsterici vijoličastih pa sta izgledali takole.

Vojvodina je povedla v 6. minuti, ko je ob podaji Lakičevića po tleh v sredino, Kolmanič ob poskusu izbijanja žogo preusmeril ob vratnici v mrežo. V 49. minuti so imeli največjo priložnost za izenačenje, Damjan Bohar je streljal z 18 metrov, vratar Perić je z nekaj težavami žogo ukrotil.

V drugem polčasu v 68. minuti je sledilo izenačenje v štirih poteza. Amir Dervišević je dobil skok po vratarjevem izbijanju, Marcos Tavares z značilnim sprejemom in podajo do Valona Ahmedija, ta je poslal žogo pred gol, Gregor Bajde pa jo je s hitrim, spretnim odzivom potisnil čez golovo črto. V 98. minuti je Srbe v vodstvo popeljal Nešković z roba kazenskega prostora. Žogo je ob vratnici poslal v mrežo. Sledilo je ekspresno izenačenje, v 101. minuti pa je bil strelec Tavares. Po strelu Bajdeta je bil kapetan v najboljšem položaju in zabil za 2:2.