Se bo ljubljenec navijačev Maribora preselil v Ljubljano?

Nogomet 17. Maj. 202213:30 > 16:231 komentar
Delite:

Najboljši strelec prvenstva odhaja iz Maribora v Olimpijo. Stvar, ki se je v nekih drugih nogometnih časih zdela popolnoma nemogoča. A kot poroča časnik Delo, je odhod Ognjena Mudrinskega iz Ljudskega vrta v Stožice le še vprašanje časa. Pa je res? Na to vprašanje iz tabora zmajev prihaja jasen odgovor.

Na 26 tekmah državnega prvenstva je za Maribor Ognjen Mudrinski dosegel 16 zadetkov. Ne bomo pretiravali, če zapišemo, da je najbolj zaslužen za to, da so vijolice krog pred koncem državnega prvenstva v najboljšem položaju za osvojitev naslova državnega prvaka, ki ga v Ljudskem vrtu čakajo že od sezone 2018/2019.

A če sta bili še včeraj zvečer glavni temi pogovorov navijačev Maribora veličastno slovo legendarnega Marcosa Tavaresa in nepričakovan spodrsljaj Kopra proti Radomljam, je danes na seznam dodana še tretja – odhod Ognjena Mudrinskega iz Maribora v Ljubljano.

Po poročanju časnika Delo je prestop srbskega napadalca tik pred vrati. Manjkal naj bi le še “blagoslov” prvega moža zmajev Adama Deliusa. Seveda se Olimpija o nadaljnji usodi prvega strelca Prve lige Telemach ne pogaja z Mariborom, ampak s poljsko Jagellonio, katere član je 30-letni otrok Vojvodine, ki je v Ljudski vrt (za zdaj) zgolj posojen.

A očitno do pogajanj niti ni prišlo, kajti sporočilo iz Stožic ne dopušča dvoma – Olimpija z Vijol ‘ čnim bojevnikom sploh ni vzpostavila kontakta.

Pojasnilo Olimpije:

“Ni v naši navadi, da bi komentirali vsako govorico, ki se pojavi v javnosti. Če bi, bi lahko počeli le to … Toda včasih pride trenutek, ko se je vendarle treba odzvati. Danes se je v slovenski nogometni javnosti pojavila informacija, da v Ljubljano prihaja Ognjen Mudrinski. Prav tako je bilo zapisano, da je omenjeni nogometaš že opravil pogovore s športnim direktorjem Olimpije Mladenom Rudonjo in uskladil denarne podrobnosti prestopa. Slednje ne drži. Še več, športni direktor Olimpije Mladen Rudonja se dejansko nikdar ni pogovarjal z Ognjenom Mudrinskim.

Da v našem klubu že pogledujemo v naslednjo sezono, je na tiskovni konferenci po tekmi z Muro priznal tudi glavni trener članskega moštva Robert Prosinečki. A ko bo napočil pravi trenutek za razkrivanje kadrovskih sprememb v Olimpiji, bodo navijači to izvedeli tam, kjer so informacije glede dogajanja med Zmaji najbolj kredibilne. Na naši uradni spletni strani.”

Rudonja ni bil v stiku z Mudrinskim, zgodba Ivanovića pa je drugačna

Današnja (demantirana) novica o prestopu Ognjena Mudrinskega je marsikoga presenetila, bistveno manj pa bi bili v slovenski nogometni javnosti začudeni, če bi se pogajanja o selitvi iz Ljudskega vrta v Ljubljano dogajala na relaciji Mladen Rudonja – Đorđe Ivanović. Omenjena akterja sta namreč nedavno klepetala ob robu prvenstvene tekme med Olimpijo in Aluminijem.

Podobno kot o usodi Mudrinskega pa tudi o usodi njegovega soigralca pri vijolicah ne odloča Maribor, ampak Šahtar iz Soligorska, h kateremu se je Ivanović preselil ravno iz zmajevega gnezda. Kjer je, če smo povsem pošteni, pustil precej boljši vtis kot v štajerskem nogometnem hramu.

Komentari

Vaš komentar