Luka Zahović: Na poškodbo ne mislim več

Prva liga 7. Feb 201813:20 > 13:29
NK Maribor/Drago Wernig

“Vemo, da je Sheriff igral dobro sezono v Ligi Europa. Mi smo se po slabšem rezultatu na prejšnji tekmi zbrali, odigrali dobro in zasluženo zmagali,” je zgodbo o testu št. 3 ob turški obali opisal Luka Zahović.

NK Maribor/Drago Wernig

 Luka Zahović je prispeval  prvega od dveh zadetkov, kot zmagovalec soočenja z vratarjem z bele točke. “Počakal sem, če bo vratar nakazal, v katero smer bo šel. Ker ni, sem vedel, da moram dovolj močno udariti v eno stran in potem ne bo mogel dobiti žoge, kar se je tudi zgodilo.”

Z vsako tekmo in vsakim treningom se vračajo tekmovalni občutki, neprijetno obdobje okrevanja po dvakratni poškodbi je preteklost (zadnji nastop na uradni tekmi je zabeležil 13.10.). “Lahko rečem, da je poškodba pozabljena. Premor je za menoj in upam, da tako tudi ostane. Vleklo se je nekaj časa, a je dokaj hitro minilo, saj sem v tem času s pomočjo trenerjev trdo treniral. Veseli me tudi trenutno počutje. Nisem še 100-odstotno pripravljen, a sem tam, kjer si želim biti v tem delu priprav.”

Med pozitivnimi spoznanji s tekme velja izpostaviti sodelovanje napadalne naveze iz drugega polčasa. “Jan dokazuje vsak dan, da je odličen igralec, po nogometnem razumevanju in gibanju na igrišču. Na prejšnji tekmi mi je podal za gol, tokrat sem jaz njemu in upam, da bova tudi v prihodnje uspešno sodelovala.”

Druga polovica bivanja v Turčiji, še 2 tekmi. Do nadaljevanja prvenstva pa manj kot trije tedni. Že misli kaj uhajajo proti otvoritvi spomladanskega dela? “Zdaj v obdobju večjih naporov, ko se treningi vrstijo en za drugim, o tem še ne razmišljamo. Zagotovo bo drugače, ko se vrnemo domov. Tukaj še moramo opraviti veliko dela. Ko vidimo, kakšno vreme je v Sloveniji, se veselimo, da imamo na voljo odlične pogoje, ki jih želimo izkoristiti na najboljši način.”

vir: nkmaribor.com