Milanič: Niti vreme nas ne sme ustaviti

Prva liga 24. Feb 201815:50 > 15:57
NK Maribor/Drago Wernig

Kljub težavam z vremenom se ta vikend vrača Prva liga Telekom Slovenije. NK Maribor bo po spremembi termina Aluminij gostil v nedeljo, zadnjo napoved pred pričetkom spomladanskega pa je podal trener vijoličastih Darko Milanič.

Ta negotovost v pričakovanju prve tekme vsekakor ni bila prijetna, še bolj je bilo moteče spoznanje, da razen v sredo nismo več mogli opraviti pravega nogometnega treninga. K sreči smo se že prejšnji treden začeli pripravljati na Aluminij, z usmeritvijo dela na prvo tekmo. Nekaj smo uspeli narediti, predvsem strategijo v fazi napada. Očitno bomo v tem tednu ostali na sredinem treningu, to mi ni všeč, a bomo tekmo dočakali pripravljeni. Glede na zavzetost, kako so fantje pristopili k zadnji tekmi proti Celju, prav tako pa k preizkušnjam v Turčiji, ni dvoma, da bo vnema na visokem nivoju. Brez oziranja na sneg, mraz,” poudarja Darko Milanič v pričakovanju spomladanske premiere v povsem zimskih razmerah.

Za Mariborčane bo to prva tekma v drugem delu prvenstva, tekmeci pa so prvo uradno že odigrali in se z remijem razšli z Ankaranom.

Aluminij ni zaradi tega v posebni prednosti, je pa specifika, da so že odigrali 90 ligaških minut. Za nas je pomembno, da se vsake tekme lotimo na pravi način. Dobro je, da smo jih videli že na uradni tekmi. Podobno kot med dvobojem z Ankaranom so se obnašali tudi med pripravami. Je pa res, da analize nasprotnika proti drugim ekipam dajejo drugačno podobo, kot je potem opazna v neposrednem dvoboju z nami,” je še povedal Milanič.

Mariborčani imajo nekaj težav s poškodbami, zaradi katerih bodo manjkali Mitja Viler, Marko Šuler, Martin Kramarič, Kassim Doumbia in Adis Hodžić. Milanič je pred tekmo optimističen in odkrito napoveduje zmago:

Gremo iz tekme v tekmo, po dolgoročnejših napovedi ne bomo posegali. Edini fokus je zdaj na Aluminiju. Potem bo na Triglavu in tako naprej. Tudi fante mora zanimati le vsaka naslednja tekma. Vemo, da smo favoriti. Sprejemamo to vlogo in se zavedamo, da je to zahteva, ki jo nosimo. Potrudili se bomo, da bi osvajali točke in prišli prvi do cilja. Pot do tja pa nas pelje le ob nenehnem dokazovanju, iz dneva v dan.