Zahović: "Afera samo to, da je Maribor trenutno slab"

Prva liga 20. Mar 201816:30 > 16:45
NK Maribor

Športni direktor Maribora v začasnem suspenzu, Zlatko Zahović, se bo danes zvečer sestal s predsednikom kluba Dragom Cotarjem.

Zahović je v današnji izjavi za časnik Večer še enkrat ponovil, da bo spoštoval vsako odločitev vodstva kluba.Kot sem rekel že v nedeljo, se s klubom in ljudmi v klubu ne želim kregati. Sprejel bom vse, kar bo sprejel klub. Preveč lepega je bilo v tem klubu, da bi se z ljudmi, ki jih zelo spoštujem, s katerimi sem enajst let delal, prepiral. Ni potrebe za vročo kri,” je povedal akter sobotnega večernega incidenta na novinarski konferenci po tekmi s Krškim in nadaljeval:

“Spoštujem vse, kar bo klub rekel. Vse! Mislim, da med klubom in mano ni nobenih težav. Prav nasprotno, imamo čvrsto športno vez. Ne rabijo skrbeti, brez težav se bom umaknil, če bodo tako sklenili. Mislim pa, da je bilo pismo zelo nepotrebno. Če bi me vprašali, bi jim povedal, za kaj je šlo. Prepričan sem, da bi mi verjeli. Za nami je enajst let garanja, vlečenje iz rdečih številk, ustvarjanja rezultatov.

 Zahović se za svoje besede ne kesa. Prej nasprotno: “Da se opravičim? Še vedno smatram, da ni razloga. Hvala bogu, vse je posneto. Posnetek sem gledal še desetkrat, da se res prepričam, da ni bilo kaj spornega. Po tekmi so bile tenzije, a ni bilo nič neprimernega. Strinjam se, da omenjanje tragedije ni bila tema novinarske konference. Moj namen je bil izluščiti nekaj pozitivnega – da življenje ni enostavno, da se včasih, na žalost, zgodi nekaj, za kar sploh nisi kriv. To so preresne stvari, da jih človek ne bi jemal resno. Moje besede, tragedija, spoštovanje in sožalje, so to potrdile. Gospod novinar ve, da sem bil eden prvih, verjetno celo edini v klubu, ki mu je po dogodku izrekel sožalje, čeprav je zaradi svojega načina pisanja skregan z vsemi v klubu.”

SK

Dodal je, da ne razume, zakaj ga javnost za vsako besedo napada: “Ne razumem, zakaj se v vsaki moji besedi išče sovražni govor, afera. Tukaj je ni. Edina afera je, da je Maribor trenutno rezultatsko slab. Ko mi bo kdo pokazal, kaj je bilo v mojih besedah nesprejemljivega, se bom z veseljem opravičil. Čisto miren sem, pripravljen sem se soočiti s komerkoli.

Alfa in omega državnih prvakov je za konec pozdravila podporo navijaške skupine Viole in se ozrla v bližnjo prihodnost: “To mi ogromno pomeni, ker sem res eden od njih in vedno bom. NK Maribor ima pred sabo derbi. Ne glede na to, kar se bo klub odločil, ekipa rabi mir. Jaz pa sem pripravljen vsakemu pogledati v oči.”

NK Maribor/Facebook