Milanič: Hvala navijačem za podporo!

Prva liga 29. Apr 201810:32 > 10:40
NK Maribor/Drago Wernig

Nogometaši Maribora so s sobotno z zmago proti Triglavu april končali s peto zmago na peti tekmi. Vijoličasti so za nove tri točke plačali visoko ceno, izključen je bil Saša Ivković, Jan Mlakar je obnovil poškodbo gležnja, poškodbo pa je staknil še Luka Zahović.

Darko Milanič je po tekmi povedal: “Tekmo smo začeli zelo dobro, čeprav so manjkale priložnosti v začetnem delu. Potem nas je gol gostov presekal, vendar so se fantje zelo dobro odzvali. Zadeli smo dvakrat in prišli do preobrata, potem po vstopu Tavaresa v igro še do priložnosti za 3:1. V drugem polčasu smo še nekajkrat zapretili, potem pa nam je izključitev Ivkovića otežila nalogo, da nismo mogli biti tako prepričljivi. Smo pa dobro reševali situacije, ki smo jih morali. Fantje si zaslužijo čestitke za to peto zmago v nizu, izpostaviti pa moram tudi odlično ozračje na tribunah. Od navijačev smo dobivali podporo v odločilnih trenutkih, čutila se je energija, ki nam je veliko pomenila.

Aktualni državni prvaki so do zmage prišli po težji poti kot ob zadnjem medsebojnem obračunu v Kranju. “Ob zgrešenih priložnostih za mirnejši zaključek še najprej poškodba Mlakarja, pa rdeči karton Ivkovića, tudi Zahović je moral zaradi poškodbe iz igre… Dogajajo se nam zadeve, ki nam ne dovolijo, da pripeljemo tekmo, kamor si želimo. Vmes smo prisiljeni tudi delati zamenjave, vendar sem zadovoljen s tem, kar delajo fantje. Kadarkoli smo odigrali, kot smo se dogovorili, s temi podajami naprej, smo bili zelo dobri,” dodaja Milanič.

Primorski strateg je bil pred sobotno tekmo prisiljen na zelenico poslati precej spremenjeno zasedbo. Prvič so skupaj zaigrali Cotman, Kolmanič in v končnici tudi Uskokovič. Dolga klop bo v končnici sezone zelo pomembna, Milanič pa veseli dejstvo, da so se prav vsi igralci izkazali: “Izkazalo se je, da so vsi igralci pomembni. Moramo razmišljati, kako izkoristiti, kar imamo. Cotman je ves čas z nami in je prispeval svoj delež, tudi Uskoković odlično trenira, je tiho in čaka na priložnost. Dobil jo je, pri tem nimam nobenih pomislekov, da mu jo namenim. Če mu ne bi preveč gledal pod prste, je tudi Kolmanič dobro opravil nalogo. Je pa jasno pred njim še veliko dela.

Maribor že v sredo čaka nov obračun Prve lige Telekom Slovenije, nasprotnik bo Rudar, Milanič pa bo imel znova veliko težav pri sestavi začetne enajsterice, o kateri po sobotnem uspehu še ni želel razmišljati: “Moramo se res najprej prešteti, potem pa s polno energijo k novemu izzivu. Težko je reči, kakšno je stanje z Zahovićem in Mlakarjem. Upam, da ju ne čaka dolgotrajnejša odsotnost. Luka je dobil udarec v hrbet, pri Janu gre za zvin gležnja. Drugega, ne tega, ki ga je imel poškodovanega v Kidričevem. Za kako resni poškodbi gre, pa je zdaj še prehitro govoriti. Počakali bomo na mnenje zdravniške službe. Se pa je vrnil Milec, na dobri poti je tudi Šuler. Nazaj bosta Handanović in Viler, tako da bomo našli rešitve tudi za sredo. Ob tem kažejo veliko prizadevnost na treningih Bohar, Vršič, Ahmedi, Cretu, ki bodo prav tako spet dobili priložnost. Potrebovali bomo prav vse do konca sezone.