Milanič: S skupno energijo nizamo zmage

Prva liga 6. Maj 201812:46 > 13:02
NK Maribor/Drago Wernig

Mariborčani so na sobotni tekmi 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije za nadaljevanje serije zmag brez težav ugnali Ankaran (5:1) in se za vsaj 24 ur premaknili na vrh lestvice.

Lepa predstava, lahko smo vsi skupaj uživali ob igri in lepih zadetkih. V tem, da smo hitro prišli do vodstva, ponovili dobro otvoritev v drugem polčasu in pripeljali tekmo v fazo, ko smo lahko nadzorovali dogajanja. Fantje so se znova zelo dobro odzvali in si zaslužijo čestitke za nadaljevanje serije. Dodatno pa opogumlja spoznanje, da imamo to skupno energijo, ki jo pretvorimo tudi v kakovostne predstave,” je po tekmi za klubsko spletno stran povedal Darko Milanič.

To je bila prva domača visoka zmaga Maribora v tej sezoni, kar je še posebej razveselilo stratega vijoličastih: “Zabijamo, napadalci so zelo učinkoviti, ob tem pa smo zelo raznovrstni. Tudi pri prekinitvah smo dobili močno orožje z Derviševićem in razlogov za zadovoljstvo, za pozitivno ozračje je več kot dovolj.”

Z dvema zadetkoma proti predzadnji ekipi se je izkazal kapetan Maribora Marcos Tavares, ki je zavzel vrh lestvice strelcev PLTS. Milanič je legendarnega Brazilca znova pohvalil: “Tava je… Tukaj se že ponavljamo, a velja še enkrat. Odličen strelec, ambiciozen pred golom. Veseli me, da napadalci med seboj dobro sodelujejo, kar je prišlo do izraza že v preteklih tekmah. Se vidijo, si radi podajo v vseh situacijah in naj nadaljujejo tako.

Edina slaba novica za primorskega stratega je vnovična poškodba Martina Milca, ki je med polčasom ostal v slačilnici in je vprašljiv za sredin derbi v Domžalah. “Imel je trebušne težave, zahteval je menjavo v prvem polčasu. Precej ga je izčrpalo, bomo videli, kakšno bo stanje v prihodnjih dneh,” je o stanju bočnega branilca dejal Milanič in se za konec zazrl še k prihodnjemu tekmecu: “Čaka nas specifičen tekmec. Pokazali smo že, da jih lahko premagamo, imajo pa Domžalčani posebnost dinamike v napadu in tempa z veliko trdnostjo. V sredo se bosta udarili močni ekipi, verjamem pa, da lahko odigramo še eno zelo dobro tekmo. Smo v idealnem trenutku, res pa bomo morali biti za nov uspeh v napadu in tudi v obrambi zelo natančni.