David Zec se seli k Benfici!

Prva liga 30. Maj 201819:25 > 19:29
NK Triglav

Pri NK Triglavu so potrdili prestop obetavnega 18-letnega branilca Davida Zeca, ki se seli k sloviti Benfici.

Občutki ob takšnem prelomnem dogodku v karieri so seveda enkratni. Zaradi tega sem se podal v nogomet in sem trdo treniral iz dneva v dan. Vsekakor mi ta prestop pomeni dodatno motivacijo za garanje in dokazovanje, se pa zavedam, da bo odslej še dvakrat teže, kot je bilo v preteklosti,” je ob uradni objavi prestopa dejal David Zec, ki je v tej sezoni nastopil na 29 članskih prvoligaških tekmah in dosegel tudi zadetek.

Pogodba je bila podpisana že med zimskim prestopnim rokom, Kranjčani pa so se dogovorili, da je Zec preostanek sezone odigral v matičnem klubu. Na Portugalsko se bo tako podal po koncu dodatnih kvalifikacij za obstanek v PLTS.

Že od malih nog je David deloval kot tih, umirjen fant, ki pa je kazal nekaj več od večine vrstnikov. Trenerji so zgodaj prepoznali talent, ki ga je znal skozi leta nadgraditi s trdim delom. Prvič je nase resneje opozoril v selekciji U15, ko so se začele prve reprezentančne akcije. V kadetski ligi pa je naredil še dodaten korak naprej, kar so opazili tudi drugi klubi v Sloveniji in začeli kazati zanimanje zanj. V tem času je postal tudi pomemben član reprezentance in smo mu ponudili tudi prvo profesionalno pogodbo, kar se je v NK Triglav zgodilo prvič pri tej starosti. V klubu smo prepoznali potencial, kar se nam je obrestovalo. To je celovit dokaz, da se s sistematskim ter trdim delom in načrtom lahko doseže velike stvari,” je o preboju Davida Zeca dejal športni direktor in trener članske ekipe NK Triglav Kranj Siniša Brkič.