Triglav z zmago in lepo popotnico iz Ptuja

Prva liga 2. Jun 201817:31 > 17:34
NZS

Za nami je prva tekma kvalifikacij za uvrstitev oziroma obstanek v PLTS. V Ptuju je Triglav slavil po preobratu z 2:1 in si pred povratno tekmo tako zagotovil lepo prednost.

Kranjčani so na gostovanju na Ptuju prišli do pomembne prednosti v boju za obstanek v ligi. David Zec in Matej Poplatnik sta poskrbela, da bodo na povratni tekmi na Gorenjskem triglavani začeli z dobro popotnico.

Čeprav so v prvem polčasu nekaj večkrat s streli poskušali gosti, so bili domači tisti, ki so v drugi del šli s prednostjo. V 14. minuti je po podaji Jake Bizjaka zadel Mitja Rešek.

V drugem polčasu so gosti najprej izenačili izid, potem ko je po podaji Davida Tijanića s prostega strela z leve strani in odbiti žogi zadel David Zec, ki je ustrelil iz prve.

V 81. minuti so gosti, ki so imeli v drugem polčasu pobudo in več žogo v svoji posesti ter večkrat poskušali s streli, prišli do prednosti, potem ko je Matej Poplatnik unovčil najstrožjo kazen.

Ko je Denis Vezjak v tretji minuti sodniškega dodatka dobil rdeči karton, je bilo ptujskih upov za vsaj izenačenje konec.