Zahović udaril po Cotarju: Maribor nima več vodje

Prva liga 11. Jun 20189:59 > 10:01
NK Maribor/Facebook

Vse več indicev kaže na to, da povratek Zlatka Zahovića v ustroj mariborskega prvoligaša ni več mogoč. Prvi snovalec kadrovske politike Maribora v zadnjih letih je v intervjuju za Delo ostro udaril po predsedniku Dragu Cotarju.

Odkar je predsednik Drago Cotar prevzel športni del kluba, Maribor ni več prvak. Maribor nima več vodje,” je med drugim dejal Zlatko Zahović in povedal dovolj. Dovolj, da je tudi nevtralnemu ljubitelju nogometa jasno, da so nesoglasja med vodilnimi možmi kluba in Zahovićem enostavno prevelika, da bi v prihodnosti še lahko sodelovali.

Dva meseca se ni zgodilo nič. Pričakoval sem, da bo klub sklical novinarsko konferenco, povedal svoja stališča ali odločitev, a se ni odzval niti na kazen NZS. Ni se pritožil. Mislim, da je stanje duha nesprejemljivo, o čemer največ povedo predsednikove besede med enim od obiskov slačilnice. Dejal je, da gremo naprej, četudi bo Maribor peti. Takšno razmišljanje po mojem prepričanju ne ustreza NK Maribor. To je znak nespoštovanja do kluba in navijačev,” je v ostrem tonu dodal Zahović.

Klub se uradno še vedno ni odzval na njegov napovedan odhod iz mesta športnega direktorja, čeprav je jasno, da se bo moral klub v luči priprav na novo sezono čim hitreje odzvati in poiskati njegovo zamenjavo.