Zahović za Večer: Maribor se spreneveda, to ni podjetje

Prva liga 12. Jun 20189:42 > 9:46
NK Maribor

Zaltko Zahović je prvič po končani sezoni in oddihu v Aziji spregovoril za slovenske medije, za Večer je med drugimi obelodanil tudi podrobnosti njegovega odhoda iz NK Maribor.

NK Maribor

Pravijo, da se po jutru dan pozna, Zlatko Zahovič pa ostaja neomajen pri svojih načelih, saj se na klop Maribora, tako kot je povedal za Večer, ne misli vrniti: “Moje razmišljanje se ni spremenilo. V dveh mesecih se ni nič zgodilo. Pričakoval bi, da se s predsednikom in vodstvom kluba usedemo in pogovorimo, če lahko sodelujem. Če bi sklenili, da smo za skupaj, bi se sklicala tiskovna konferenca, na kateri bi povedali, da se zgodba nadaljuje. Tako pa je ostal status quo. Kaj bom torej jaz tam še delal?”

Zahovič je govoril tudi o njegovem suspenzu s strani NZS in še vedno zameri klubu, da se na kazen ni pritožil: “Pravo vodstvo kluba bi jasno povedalo, kaj se dogaja. Tega ni bilo. Pričakoval sem tudi, da se bo klub pritožil na kazen, ki mi jo je izrekla NZS. Sami so videli, da so zgrešili, saj so mi ukinili klubski suspenz – s tem so priznali svojo napako -, na kazen zveze pa se niso pritožili. Počutil sem se kot tujek v klubu.”

Večer še poroča, da se Zahovič po koncu prejšnje sezone, prve v zadnjem desetletju, ki jo je Maribor zaključil brez domače lovorike, in napovedi odstopa se z vodilnimi v Mariboru ni sestal. Ko je leta 2013 odhajal trener Darko Milanič, se je poslovil in odšel. Jaz sem naredil enako. Ko izpostavljajo uradno pismo, se sprenevedajo. V nogometu se ne dela tako. Nogometni klub ni podjetje, v katerem bi se zaposlil preko razpisa, nogomet funkcionira drugače,” je za Večer povedal Zahovič.