Bombastičen začetek Maribora: desetka v mreži Šmartnega

Prva liga 16. Jun 201821:02 > 21:06
NK Maribor

Maribor je prvi preizkus v pripravah na sezono 2018/19 opravil za oceno deset in to dobesedno, saj je Šmartno v gosteh odpihnil s kar 10:0.

Darko Milanič je v Šmartnem ob Paki priložnost ponudil tudi novincu med vratnicama Kenanu Piriću, medtem ko Jasmin Handanović in Matko Obradović danes nista kandidirala za nastop, Aleksandar Rajčević in Dare Vršič sta manjkala zaradi lažjih poškodb.

Mariborčani so proti domačinu, ki se je v minuli sezoni zagotovil napredovanje v tretjo ligo, že v prvem polčasu dosegli pet zadetkov, tudi v drugem polčasu pa nadaljevali s strelskimi vajami.

V prvem polčasu so zadeli Luka Zahović (dvakrat), Dino Hotić, Marko Šuler in Marcos Tavares, v drugem, ko je Milanič na igrišče poslal povsem spremenjeno enajsterico, pa Jan Mlakar, Valon Ahmedi (dvakrat) in Jasmin Mešanović (dvakrat).

ŠMARTNO 1928: Mušič, Pavič Kac, Kompan, N. Zabukovnik, Zavolovšek, Trop, G. Zabukovnik, Hrastnik, Trap, Agić, Veler. Igrali so še: Aravs, Gačnik, Roškar, Žokić, Založnik, Šegota, Podkrižnik, Kopušar, Kolšek, Mihevc. Trener: Ramiz Smajlović.

MARIBOR: prvi polčas: Cotman (43′ Pirić), Milec, Šuler, Uskoković, Viler, Vrhovec, Pihler, Hotić, Kramarič, Tavares, Zahović. Drugi polčas: Pirić, Štor, Ivković, Doumbia, Kolmanič, Dervišević, Ahmedi, Bohar, Bajde, Mešanović, Mlakar. Trener: Darko Milanič.