Ni boga brez hudiča, ni Maribora brez Zahoviča!?!?

Prva liga 18. Jun 201812:04 > 12:06
NK Maribor/Facebook

Zlatko Zahovič je na sklicani novinarski konferenci moštva NK Maribor potrdil, da bo še vedno opravljal funkcije v vrstah slovenskega nogometnega velikana. Več sledi.

V klubu smo se pogovorili in se odločili, da bomo skupaj peljali klub naprej. Odločila je prihodnost kluba. Z Zlatkom sva se pogovorila, a vam ne bom razlagal o čem. V nogometu sem se naučil, da se ne pogovarjamo o stvareh, ki so v slačilnici. Odgovorni smo ugotovili, da je vseeno najboljše, da delujemo, kot smo v preteklih letih. In to je to. Imel sem pooblastila, da sklenem dogovor,” je na težko pričakovani novinarski konferenci najprej povedal predsednik kluba Drago Cotar.

Zlatko Zahovič je bil redkobeseden in je dodal le: “Ni nobenih pomislekov, drugače ne bi bil tukaj. Zadovoljen sem s pogovorom z ljudmi, ki so v klubu. Odnosi so spet taki ko morajo biti. Zato smo danes tukaj, da prenesemo to sporočilo.

Na novinarski konferenci sta bila ob Cotarju in Zahoviču še direktor Bojan Ban in trener Darko Milanič. Nihče ni želel govoriti o dogodkih iz konca lanske sezone.

Zahovič bo tako nadaljeval svojo zgodbo pri Mariboru, h kateremu je prišel avgusta 2007. Vijoličasti so od takrat osvojili sedem naslovov državnih prvakov in po štiri pokalne ter superpokalne lovorike. Zelo uspešne so bile predvsem evropske zgodbe, saj so Mariborčani od Zahovičevega prihoda dvakrat zaigrali v skupinskem delu lige prvakov, trikrat v skupinskem delu evropske lige, enkrat pa tudi v izločilnih bojih tega tekmovanja.