Tijanić podaljšal, Vokić pa odhaja na Poljsko

Prva liga 2. Jul 201818:37 > 18:41
NZS

Triglav bo v novo sezono krenil brez pomoči Dejana Vokića. Krilni nogometaš se je pozimi vrnil na Gorenjsko, a se je v orlovem gnezdu zadržal vsega pol leta, saj bo nogometno pot nadaljeval na Poljskem, v Kranju pa po podpisu nove pogodbe ostaja David Tijanić.

Nekdanji vezist se je Triglavu pridružil po začetku minule sezone, v kateri je zbral 26 nastopov in se dvakrat vpisal med strelce. David Tijanić, ki je član mlade izbrane vrste, je orlom obljubil triletno zvestobo. “Občutki ob podpisu so izjemno dobri. To pomeni, da je klub zadovoljen z mojim delom, odnosom in igrami, vsekakor pa bo zame to le še dodatna motivacija za trdo delo v prihodnje. V prihodnji sezoni bomo skupaj storili še korak naprej, kot ekipa bomo na še višji ravni. Med pripravami zelo dobro treniramo in prepričan sem, da bodo tudi rezultati dobri,” je po podaljšanju pogodbe dejal 20-letni vezist.

Dejan Vokić se je preselil v Zaglebie Sosnowiec, ki si je z drugim mestom v drugi ligi priigral napredovanje med najboljše poljske klube. Mladi reprezentant Slovenije se je v minulih dneh dokazoval na preizkušnji, dosegel zadetek v pripravljalnem obračunu z Viitorulom in prepričal vodstvo kluba s trenerjem Dariuszom Dudkom na čelu. Vokić je s Poljaki prav tako sklenil triletno pogodbo.

Zdaj že bivši član Triglava je spomladi za orle zbral 14 nastopov, v tem času pa se ni uspel vpisati med strelce.