Suljić: Na igrišču smo pokazali, da smo državni prvaki

Prva liga 13. Avg 201812:29 > 12:31
NK Olimpija Ljubljana

Olimpija je v Kranju le prišla do prve zmage v državnem prvenstvu. Na tekmi proti Triglavu sta se pri zmajih še posebej izkazala Stefan Savić in Asmir Suljić. Avstrijec je dosegel gol in dodal še dve asistenci, Suljić pa se je sploh prvič v dresu Olimpije vpisal med strelce.

Pomembno je, da smo zmagali. Prva prvenstvena zmaga in odlična popotnica za dve pomembni tekmi, ki nas čakata v naslednjem tednu. Imamo veliko število kakovostnih igralcev. Prvenstvo, Evropa, prihaja tudi pokal. Verjamem, da bomo še nekaj časa igrali v Evropi, tako da je pomembno, da imamo širok in kakovosten kader,” je dejal Stefan Savić, za katerega je bil gol v 27. minuti drugi v sezoni.

Asmir Suljić je predstavljal stalno nevarnost za vrata Triglava, s svojimi preigravanji na sredini igrišča je delal višek in s tem odpiral prostor za svoje soigralce. “Vedno je težko igrati doma po evropski tekmi. Smo državni prvaki in to smo danes definitivno pokazali na igrišču. Po prvem doseženem golu nam je povsem steklo, igrali smo hitro in učinkovito ter zasluženo prišli do visoke zmage. Mislim, da je lahko vsem jasno, da bomo tudi letos v boju za vrh,” pravi Suljić, ki mu je gol za 3:0 s sijajnim prodorom in podajo pripravil prav Savić.

To je bil moj prvi gol. Če sem od koga pričakoval asistenco, je to Stefan. Hvala mu za podajo, a najbolj pomembna je zmaga,” je akcijo iz 59. minute komentiral Suljić, Savić pa je dodal: “Videl sem ga dobro odkritega. Vse je naredil tako, kot se spodobi.”