Ob 17.00 na SK3: Prvi prekmurski derbi v novi sezoni

Prva liga 26. Avg 201810:21 > 10:27
NK Beltinci

Spopad Mure in Nafte je v minuli sezoni poskrbel za vrhunec drugoligaškega dogajanja, kljub napredovanju črno-belih med prvoligaše, pa v Prekmurju niso ostali brez lokalnega derbija. Za dvig strasti bodo ob Lendavčanih poskrbeli Beltinčani, ki bodo Nafto gostili v nedeljo.

V beltinški “šumi” bomo priča še enemu zanimivemu dogodku. Ne bomo videli zgolj spopada lokalnih rivalov, na igrišču si bosta nasproti stala tudi brata. Florijan Raduha bo branil lendavsko mrežo, starejši Patrik pa bo pomemben domače zvezne vrste. Nogometaša, ki sta si še malce več kot leto nazaj delila garderobo matičnega kluba iz Odrancev, sta za spletno stran Nogometne zveze Slovenije razkrila pričakovanja pred nedeljskim spopadom.

Pričakujem in želim si polnih tribun. Upam, da bodo gledalci prišli na svoj račun, da bodo videli dobro tekmo. Upamo, da bomo dobili dvoboj, čeprav se zavedamo, da nas čaka zahtevna naloga, saj je Nafta papirnati favorit. Igramo na domačem igrišču, zato se zagotovo ne bomo predali vnaprej,” mlajšemu bratu sporoča 28-letni vezist.

Svojo računico imajo tudi Lendavčani, ki v treh krogih nove sezone, tudi po zaslugi vratarja Florijana Raduhe, še niso oddali točke. “Pripravljamo se tako kot na vsako drugo tekmo. Na vsako preizkušnjo se dobro pripravimo, verjamem pa, da je pred nami težka tekma. Nenazadnje gre za derbi, a se zavedamo svoje kakovosti. Poznamo naše cilje, zato moramo v povezavi z našimi ambicijami to tekmo tudi dobiti,” ciljev ni skrival Florijan, ki se je v Lendavo preselil lansko poletje, v krstni drugoligaški sezoni pa je zbral 21 nastopov.

V Lendavi že pred začetkom sezone niso skrivali svojih ciljev, bolj skromni so v Beltincih. Ekipi Beltincev in Nafte sta med poletjem doživeli nekaj kadrovskih sprememb, zato so se v Lendavi odločili, da nogometaše za nekaj dni odpeljejo na priprave v Slovenj Gradec.  V Beltincih pred novo sezono sicer niso posegali po znanih okrepitvah, vodstvo kluba je k sodelovanju privabilo okoliške mladce.

Patrik je eden redkih članov ekipe, ki se lahko pohvalijo tudi s prvoligaškimi izkušnjami. V preteklosti je že igral v modrem dresu, tedaj pa se je v Lendavi igral še prvoligaški nogomet. Nekdanji član Maribora, Nafte, Mure in Odrancev poudarja, da so močan adut Beltincev tudi izkušnje stratega Zlatka Gaborja: “Zgolj dobra in močna skupina, ki drži skupaj, lahko ustvari dober rezultat. Mi smo čvrsta skupina. O trenerju Gaborju ni potrebno izgubljati besed, čeprav prvič igram pod njegovim vodstvom. Ima veliko izkušenj, je velik profesionalec, na vsak trening in nasprotnika se odlično pripravi, zato je močno orožje našega moštva.

Derbi, ki ga bo zaznamoval tudi bratski spopad, boste lahko v živo spremljali na kanalu Sportklub 3.