Še ena žrtev: Barišić uradno zapušča Olimpijo

Prva liga 12. Dec 201810:07 > 10:10
NK Olimpija/SPS

Dosedanji trener NK Olimpija Ljubljana Zoran Barišić je po opravljenih pogovorih s predsednikom kluba Milanom Mandarićem danes sporočil odločitev o sporazumni prekinitvi pogodbe s klubom.

Delo, ki sem ga opravil v Olimpiji, je bilo zame zanimivo in koristno. V klub sem prišel pred tremi meseci in delal intenzivno ter poskušal iz moštva izvleči maksimum. Odločitev predsednika Mandarića, da so v klubu potrebne radikalne spremembe v smislu pomlajevanja ekipe in nižanja stroškov, povsem razumem. Strinjala sva se, da so za to potrebni ostrejši rezi. Razmišljal sem o novi strategiji, a se v njej nisem videl. Menim, da je bolje, da vlogo trenerja prevzame nekdo drug. To sem predlagal tudi predsedniku in veseli me, da sva se okoli tega hitro dogovorila. Upam, da sem v nekaj mesecih vendarle naredil nekaj dobrih stvari za Olimpijo in verjamem, da se bo klub z novo strategijo hitro stabiliziral. Zahvaljujem se Milanu Mandariću za zaupanje, igralcem pa za odlično sodelovanje. Hvala tudi navijačem,” je ob odhodu dejal Zoran Barišić.

Predsednik državnih in pokalnih prvakov Milan Mandarić se je Zoranu Barišiću zahvalil za izjemno korektno sodelovanje in profesionalen odnos do dela, ki ga je kazal: “Večkrat sem že izpostavil, da je Zoran velik profesionalec, kar je dokazal s svojim delom pri nas, pravi karakter pa je pokazal prav zdaj. Zahvaljujem se mu za razumevanje in za vse, kar je storil za Olimpijo. Prišlo je do težav, za katere je on najmanj kriv in to moramo reševati na način, kakršnega sem predlagal. Dejal sem mu, da vidim rešitev in naj se sam odloči. Razumem in spoštujem njegovo odločitev in mu želim veliko uspeha v nadaljevanju kariere.”

Odločitev o tem, kdo bo Olimpijo vodil v drugem delu sezone, bodo iz kluba sporočili pravočasno.