Branko Ilić ni več član Olimpije

Prva liga 3. Jan 201913:27 > 13:37
NK Olimpija Ljubljana

Kot so sporočili iz NK Olimpija, se iz vrst zelenih iz prestolnice poslavlja kapeta Branko Ilić, ki je v dresu tega moštva odigral 124 tekem. Njegov odhod je le še kaplja v turbulentno morje ljubljanskega kluba.

NK Olimpija Ljubljana

Branko Ilić ni več kapetan in član aktualnih nogometnih prvakov Slovenije NK Olimpija. Ilić je za Olimpijo prvič zaigral davnega leta 2003.

“Na 124 nastopih v njegovem klubu je s soigralci in navijači doživel veliko lepih in tudi manj lepih trenutkov. Skupaj smo slavili veličastne zmage in uspehe ter stiskali zobe, ko nam je športna sreča obrnila hrbet. Brankova vloga je bila je posebej neprecenljiva, saj gre za izjemnega igralca, a še pred tem velikega človeka. Zato je tudi dobil vlogo kapetana Olimpije.

Vedno smo lahko računali na njegovo zagnanost, vztrajnost in vdanost športu, nogometu in Olimpiji. V klubu smo ponosni, da je klub z njegovo izjemno pomočjo dosegel izjemne uspehe na domačem in evropskem nogometnem prizorišču. Ponosni smo tudi na njegovo razumevanje in zavedanje, da je Olimpija danes pred novimi pomembnimi izzivi, ki terjajo spremembe v moštvu s ciljem, da bi to tudi v prihodnjih letih zagotavljalo vrhunske rezultate in veselje vsem ljubiteljem nogometa v Ljubljani.

Z Brankom smo se vedno dobro razumeli in veseli smo, da je tudi ta odločitev rezultat skupnega dogovora in soglasja, zato se mu iz srca zahvaljujemo in mu želimo še veliko življenjskih uspehov.

Pri Olimpiji bo imel vedno poseben status. Status legende.

Hvala, kapetan.”