Milanič: Bistveno, da se podredijo kolektivu

Prva liga 18. Jan 201913:10 > 13:12
Getty Images

Medtem ko bo Olimpija prvo prijateljsko tekmo po začetku priprav odigrala v soboto, so vijoličasti po uvodnih težkih treningih že stopili na zelenico. Z madćarskim Haladasom so se razšli brez zadetkov.

Nasprotnik nas je s svojo agresivnostjo privedel do tega, kar je bil osnovni cilj. Da smo morali fizično dobro oddelati tekmo. Pri ostalih zadevah pade v oči, da so se pojavljale luknje, nekaj težav pri branjenju. Imeli pa smo dobro dinamiko, kar nekaj priložnosti. Bilo je tudi dovolj dobrih zadev, slabše pa bomo sproti popravljali,” je po zimski premieri v Ljudskem vrtu dejal trener Maribora Darko Milanič.

Vijoličasti proti zadnji ekipi madžarskega prvenstva, za katerega brani sloviti “mož v trenirki” Gabor Kiraly (šteje že 42 let!), niso zatresli mreže nasprotnika, obenem pa so nedotaknjena ohranili tudi svoja vrata. “Razumljivo so po dolgem premoru treningi bolj obremenjujoči. Če je na začetku še prisotna svežina, je potem hitro več ni. Pristop je bil doslej dober, zavzetost je na pravem nivoju. Se bo pa treba spet povezati v čvrsto celoto, da se te situacije iz 1. polčasa v prihodnje ne bodo dogajale. Vsak trening je namenjen, da se s ponavljanji pride do želene podobe,” pravi Milanič, ki se zaveda, da jih v nadaljevanju čaka še veliko dela: “Skozi priprave bom prisiljen fante uporabljati tudi na položajih, ki jih niso vajeni. Že za naslednjo tekmo nimamo šestih reprezentantov in se bo treba odzvati, priključil bom tudi nekatere mladince. Cretu je pokazal, da lahko s svojimi drugačnimi značilnostmi v primerjavi z drugimi štoperji nekaj naredi. Kramarič je že igral v tej vlogi in se znajde tudi na desni strani v obrambi. Bistvenega pomena je, da se fantje podredijo cilju kolektiva in to bom upošteval tudi pri nadaljnjih odločitvah.”

Maribor bo naslednjo pripravljalno preizkušnjo odigral proti rudarskemu Velenju v soboto, ko bodo v Varaždinu proti tamkajšnjemu drugoligašu svojo prvo tekmo po začetku priprav odigrali tudi nogometaši Olimpije.