Kot smo napovedali – Mlakar odhaja v Anglijo!

Prva liga 31. Jan 20199:44 > 10:01
Twitter

Športni dnevnik Ekipa je danes postregel z novico, da bodo Mariborčani še danes izpeljali prestop vročega napadalca Jana Mlakarja, ki se je vijoličastim pridružil januarja 2018. Po naših informacijah se Mlakar seli na Otok, kjer bo od prihodnje sezone naprej igral za Brighton.

Povsem jasno je bilo, da Maribor Mlakarja, ki velja za enega izmed največjih slovenskih talentov, ne bo mogel zadrževati zelo dolgo. Po odličnih predstavah vodilne ekipe Prve lige Telekom Slovenije v jesenskem delu je nogometna javnost le čakala na novice o odmevnih prestopih, zdaj pa se kot kaže res “dogaja”.

Dolgo časa se je sicer napovedoval odhod Luke Zahovića, zdaj pa bodo Mariborčani kot kaže ostali brez Jana Mlakarja. 20-letnik je v štajersko prestolnico prestopil pred dobrim letom, ko je brez odškodnine zapustil Fiorentino. Kluba, ki ju povezujejo barve dresov, sta se takrat dogovorila, da si bosta ob naslednji prodaji razdelila odškodnino. Zlatko Zahovič je imel v Fironetini zagotovo tudi pomoč za izpogajanje pregrešno dragega posla.

Mlakarjev zastopnik je Amir Ružnić, zato je Ekipa hitro sklepala, da se bo mladi napadalec preselil v eno izmed najmočnejših evropskih lig, najverjetneje pa v Serie A. Po naših informacijah je v igri tudi selitev v Anglijo, kjer se je zanj ogrel Brighton. Poslovanje z angleškimi klubi je vsekakor velik dosežek, športni direktor Zahovič pa bo vsekakor skušal iztržiti čim višjo odškodnino. Prestop naj bi bil izpeljan še danes, nogometaš pa bo za Maribor igral še do konca te sezone.

Brighton se sicer v tej sezoni bori za obstanek v Premier ligi, Mlakar pa bo v naslednji vsekakor velika okrepitev za letos ne najbolj prepričljiv napad. Trenutno je prvi strelec Brigthona Glen Murray, ki je v Premier ligi zabil 10 golov, a 35-letni veteran, ki so mu že šteta leta med profesionalci, prave konkurence v ekipi nima.

Mlakar je v jesenskem delu sezone za Maribor odigral 20 tekem v vseh tekmovanjih in se podpisal pod 10 zadetkov, dodal je še dve asistenci. Portal Transfermarkt.de njegovo tržno vrednost ocenjuje na 750 tisoč evrov, športni direktor Maribora pa bo za mladega slovenskega reprezentanta vsekakor skušak iztržiti milijonsko odškodnino.