Cekici druga zimska okrepitev Olimpije

Prva liga 4. Feb 201914:00 > 14:06
NK Olimpija Ljubljana

Na uradni strani aktualnih prvakov iz Ljubljane so potrdili, da so uskladili še zadnje podrobnosti za prestop albanskega igralca Endrija Cekicija, ki je postal druga zimska okrepitev zmajev.

Endri Cekici, 22-letni krilni nogometaš, je svojo dosedanjo kariero preživel v Albaniji in na Hrvaškem. V domovini je bil član klubov Podgradeci in KF Teuta, na Hrvaškem pa zagrebškega Dinama, kjer je večino časa igral za B ekipo, in zagrebške Lokomotive. Cekici je v skupaj odigral 41 tekem v 1. HNL in dosegel šest golov, v 2. HNL pa nastopil na 43 tekmah in zadel osemkrat. 22-letnik je nastopil tudi za mlajše albanske selekcije U17, U19 in U21 ter na skupno 39 reprezentančnih tekmah dosegel osem golov.

Albanski nogometaš je z Olimpijo treniral vse od prvih letošnjih priprav v Čatežu in zaigral tudi na prijateljski tekmi s HNK Gorico, vendar pa je bil za uradno potrditev prestopa potreben popoln dogovor med njegovim dosedanjim klubom Dinamom iz Zagreba in Olimpijo, ki sta ga strani tudi dosegli,” so ob tem še zapisali Ljubljančani.

“Zelo sem srečen, da sem se pridružil Olimpiji. Upam, da bom ekipi pomagal pri uresničitvi ciljev in da bomo osvojili naslov prvaka. Moj prijatelj Filip Uremović mi je povedal veliko lepih stvari o tem klubu. Upam, da se bom uspešno vključil v ekipo in da se bom dobro spoprijateljil s soigralci in trenerjem. Oni mi bodo pomagali, da se bom tukaj počutil čim bolje in se bom lahko hitro dokazal,” je ob prestopu v slovensko prestolnico navdušen Cekici.