Andrej Kotnik okrepil NK Maribor

Prva liga 1. Apr 201918:34 > 18:45
Jure Banfi

NK Maribor je mesec april začel z okrepitvijo. Na Ljudski vrt je prišel igralec zvezne vrste Andrej Kotnik, ki bo za Maribor igral do leta 2022, so objavili na spletni strani kluba.

NK Maribor/Facebook

23-letni Andrej Kotnik je novi član NK Maribora. Nazadnje je igral za Gorico, pred tem tudi v Italiji (Crotone) in v Španiji (Formentera). Dogovor je sklenjen za 3 leta, zaradi prekinitve pogodbe z Gorico med spomladanskim delom pa bo imel pravico nastopa od nove sezone.

“Želimo nadarjene fante v našem klubu, ki imajo pravo izhodišče za nadaljnji razvoj, klub pa potem z delom in pravo usmeritvijo pride z njim do cilja ter spravi igralca na višji nivo. Zame je presenečenje, da je takšen igralec prost in izkoristili smo priložnost, da ga pripeljemo,” je pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

Novinec v vijol’čnem domu, ki je v PLTS doslej zbral 55 nastopov in dosegel 6 zadetkov, se bo tako do konca spomladanskega dela priključil moštvu na treningih, potem pa z velikim motivom začenja novo zgodbo.

Presrečen sem, da sem lahko postal del takšnega kluba. Se že veselim najprej treningov in od poletja tudi tekem. Verjamem, da lahko pripomorem k nadaljnjim uspehom in želim upravičiti klubska pričakovanja. Lahko rečem, da se mi je s tem prestopom uresničila ena od mojih nogometnih želja. Ko sem bil v Italiji, sem spremenil pogled na nekatere zadeve in verjamem, da mi bo to pomagalo pri novem, velikem izzivu, pri prilagajanju na novo, a dobro znano okolje in potem pri igranju. Vem, kakšne so zahteve v Mariboru, pritisk je večji, a sem pripravljen na vse in verjamem, da lahko pri tem prispevam svoj delež,” je motiviran Kotnik.