Stojić prevzel tudi športni del, kaj bo s Protego?

Prva liga 30. Okt 201610:59 > 11:08
Getty Images

Predsednik Olimpije Milan Mandarič je po tekmi z Domžalami potrdil, da bo Ranko Stojić prevzel tudi športni del vodenja kluba. Poraja se vprašanje, kaj se bo zgodilo z Nenadom Protego, ki bo očitno hitro zapustil klub. Trener Elsner ostaja trdno v sedlu.

NK Olimpija Ljubljana

Nenad Protega bo kot vse kaže hitro zapustil Olimpijo. Prvi mož Ljubljančanov Milan Mandarič je potrdil, da bo njegovo delo prevzel Ranko Stojić, ki se je po pol leta vrnil v klub. “Stojić bo opravljal naloge športnega direktorja, v celoti bo prevzel naloge, kako Olimpija igra, prihode in odhode igralcev itd. Za podpredsednika smo ga imenovali, dokler je Nenad Protega še športni direktor. Ne bi bilo pravično, da mu dajemo naziv športnega direktorja, dokler ne najdemo rešitve za Nenada,” je po včerajšnji zmagi nad Domžalami Mandarič namignil, da bi Protega lahko ostal v klubu. Protegi je bila bojda ponujena služba vodje mladinskega pogona. V isti sapi je Mandarič dodal, da služba Luke Elsnerja ni ogrožena.

Medtem ko Protega še ni dal izjave, se je oglasil Stojić, ki se veseli povratka v klub, hkrati pa je izrazil svoje spoštovanje do Mandariča“Moram ga pohvaliti, redko kdo bi se odločil tako, kot se je. In to relativno hitro. Povleči takšno potezo je izraz ogromne moči in veličine. Dojel je, da smo delali dobro in pošteno. Zaradi te energije zame ni bila niti malo težka odločitev, da se vrnem k Olimpiji. Vložil bom vse svoje znanje, izkušnje in energijo, ki jih imam,” so bile besede novega/starega športnega direktorja Zmajev, ki pa je uradno, dokler se ne razreši zadeva s Protego, še vedno podpredsednik kluba.

Potezo vodstva kluba je pozdravil tudi trener Elsner“To je pozitiven prihod. Vsaka sprememba daje vedeti fantom, da se iščejo rešitve in da obstoječe stanje ni dovolj dobro. Tako kot takrat, ko se zamenja trener, je prisotna neka nova energija, nekaj se spremeni v odnosih. Današnja tekma je pokazala, da gre zadeva v pravo smer,” je dejal strateg, ki je včeraj ugnal svojo bivšo ekipo.