Maribor: NZS Milaniču onemogočil izjavo po tekmi

Prva liga 6. Apr 201920:10 > 20:14
Darko Milanič ni več trener Slovana iz Bratislave. Foto: Getty Images

Maribor je v Kranju prišel do zelo pomembnih treh točk v boju za naslov, a zmago vijoličastih je zasenčila izključitev njihovega trenerja Darka Milaniča. Po mnenju najuspešnejšega slovenskega kluba vseh časov povsem neupravičeno.

Povezano

Glavni sodnik Asmir Sagrković je Darka Milaniča izključil le nekaj trenutkov po drugem zadetku Maribora, pod katerega se je podpisal Jan Mlakar. Bržkone mu je primorski strokovnjak kaj pripomnil zaradi akcije kakšno minuto prej, ko je Žan Rogelj v kazenskem prostoru prodrl Luko Zahovića.

Mariborčani so bili razumljivo vse prej kot navdušeni nad izključitvijo, le nekaj trenutkov po koncu srečanja v kranjskem športnem parku pa so se odzvali na uradni spletni strani, med drugim so razkrili, da so organi NZS-ja onemogočili, da bi Milanič podal izjavo za medije. Vijoličasto sporočilo za javnost v celoti objavljamo spodaj. Očitno so pred nami znova zelo burni dnevi …

Odziv NK Maribor na dogodke v Kranju:

“Dogodek je, žal, za rubriko Saj ni res, pa je… Po nerazumljivem zapletu si lahko razlagamo le, da je na naših igriščih očitno prepovedana vsakršna oblika komunikacije s sodniki, tudi posredna.

Darko Milanič nikomur ni izrekel ničesar, kar bi lahko označili kot žaljivko. Edine trenerjeve besede po nedosojeni enajstmetrovki so bile »nič mu ni rekel«, ko je sodnik opozoril športnega direktorja in na podlagi tega je sledila izključitev!? Kakršnakoli drugačna utemeljitev sporne situacije s strani uradnih oseb bo v tem primeru čista laž, zato posredujemo klubsko izjavo takoj po končani tekmi.

Vse to bi Darko Milanič predstavnikom medijev povedal tudi sam, a mu je bila izjava po koncu tekme onemogočena s strani organov NZS, čeprav je to povsem v nasprotju s pravili, ki jih srečujemo v evropskem nogometu.

Razumemo, da se kdo kdaj zmoti in pričakujemo, da trener ne bo prejel nobene kazni, saj za to v tem primeru ni nobene podlage.”