Milanič: Ni bilo dovolj živahnosti in hitrosti

Prva liga 2. Maj 201916:55 > 17:03
NK Maribor/Grega Wernig

Nogometaši Maribora so v 30. krogu PLTS v Ljudskem vrtu s težavo remizirali z Aluminijem (1:1). Trener vijoličastih Darko Milanič po tekmi razumljivo ni bil preveč zadovoljen.

Pričakovali smo težko tekmo, vendar smo vseeno pričakovali, da bomo bolj živahni, imeli boljše sprejeme in hitreje igrali naprej, vendar nam žal to ni uspelo,” je v oceni dvoboja z Aluminijem izpostavil Darko Milanič.

Aluminij si je prednost priigral že v prvem delu, Mariborčani pa so nato dolgo lomili nasprotnika. Tudi po izenačenju igra vodilne ekipe ni bila takšna, kot bi si Milanič želel, Aluminij pa je imel celo fantastično priložnost za zmago.

Skozi vso tekmo smo iskali ritem, katerega nam gostje z njihovim načinom niso dovolili. Umirjali so zadeve, niso hoteli v dirjanje, mi pa smo večkrat zamudili situacijo, da bi boljše odigrali. Po 1. polčasu, v katerem smo imeli pobudo, smo se znašli v zaostanku, gostje so prišli do vodstva iz ene izmed redkih akcij. Morali smo nekaj narediti, da bi dobili dinamiko, da bi bili konkretnejši v napadu. Bili smo nekajkrat blizu, da bi zadeli. Pozno, a zasluženo smo uspeli izenačiti, potem pa smo videli odprto končnico, ko so se izmenjevale akcije in smo oboji imeli priložnosti za zadetek, ki bi prinesel zmago. Ostal pa je vtis, da smo bili v igri preveč zadržani, mogoče ne dovolj sveži,” o tekmi za klubsko spletno stran razmišlja Milanič.

Primorski strateg na klopi Maribora je zaradi strnjenega urnika opravil nekaj menjav, na sestavo ekipe pa je vplival tudi daljši seznam manjkajočih igralcev.

Odločitev, kdo bo igral, je povezana tudi s taktično zamislijo za posamezno tekmo. V tem ritmu zaporednih tekem pa tudi z namenom, da ohranimo dinamiko. Nekaj sprememb je bilo, da bi ohranili dinamiko, ki pa je nisem uspel dobiti. V ritmu, ko imajo nekateri po 4 tekme v kratkem času, je redno igranje precejšnji napor. Mešanović se vrača po enomesečni poškodbi, vmes ene tekme ni igral, zdaj je bil nazaj. Mlakar je bil vmes 2 meseca brez tekem, ob vrnitvi mu je po seriji tekem pobralo moči in tokrat ni začel. Ampak ni šlo za napadalce, veziste ali bočne, ni šlo za posameznike. Težave so nastale pri tem, da je imelo celotno moštvo premalo dobrih sprejemov, premalo natančnosti. Manjkalo je svežine, zmanjkala je tudi kakšna menjava, saj nismo mogli računati na nekatere igralce,” dodaja Milanič.

Nova tekma sledi že v nedeljo, ko Mariborčane čaka gostovanje v Novi Gorici. Trener Maribora že razmišlja o novem preizkusu za njegovo ekipo: “Ne glede na razplet in vse, kar se je dogajalo, se že usmerjamo naprej. Gremo v naslednjo tekmo z novo energijo. Naredili bomo vse, da prinesemo iz Nove Gorice 3 točke pred derbijem v Ljudskem vrtu.