Sežana doma na prvi tekmi z 2:1 boljša od Gorice

Prva liga 29. Maj 201918:38 > 18:44
Facebook

Sežana je dobila domačo tekmo na prvi tekmi kvalifikacij za popolnitev PLTS. Pred domačimi gledalci so z 2:1 ugnali ekipo Gorice in si priigrali minimalno prednost pred nedeljsko povratno tekmo v Novi Gorici.

Sežana, ki je v 2. SNL osvojila drugo mesto si mesto med slovensko elito želi priigrati preko dodatnih kvalifikacij. Prvo tekmo so Sežanci danes že odigrali in opravili dobro delo, saj so pred domačimi gledalci z 2:1 ugnali Gorico, ki je v PLTS po rednem delu sezone zasedla deveto mesto.

Na dokaj razmočenem igrišču je domača ekipa prva prišla v vodstvo. V 14. minuti je Dino Stančič podal z desne strani, pred vrati pa je žogo z glavo mimo Grege Sorčana poslal Stefan Stevanović.

Samo nekaj trenutkov pozneje je Gorica že prišla do izenačenja. Po igri z roko kapetana Antoina Azinovića je sodnik Nejc Kajtazovič pokazal na belo točko. Ponujeno je izkoristil Etien Velikonja in Gorici prinesel zelo pomemben zadetek v gosteh.

V zaključku prvega polčasa so domači v 40. minuti spet povedli. Po podaji Marka Vukelića z desne strani v kazenski prostor jeAzinović z natančnim strelom z glavo matiral Sorčana in se oddolžil za igro z roko v 17. minuti.

V drugem polčasu je bila ekipa Gorice boljša, vendar nikakor niso našli načina kako premagati danes odličnega vratarja domačih Ariana Renerja. Tekme se je končala z zmago domačih z 2:1. Povratna sledi v nedeljo, ko bo znano, kdo bo v prihodji sezoni igral v PLTS.

Cherrybox24 Tabor Sežana 2:1 Gorica
Stevanović 14., Azinović 40.; Velikonja 17./11-m