Dobrovoljc: Proti Mariboru gremo na zmago

Prva liga 9. Dec 201615:51 > 15:54
Lado Vavpetič

Domžalčane ob zaključku jesenskega dela čaka domači obračun z državnimi prvaki iz Maribora. Eden ključnih mož v zasedbi Simona Rožmana, Gaber Dobrovoljc, je prepričan v pozitiven razplet obračuna ob Kamniški Bistrici.

Dali bomo vse od sebe, da dvignemo publiko na noge. Želimo biti nevarni za mariborski gol in v obrambi delovati popolno, brez prejetega zadetka. Vemo, da bo težko, vendar se veselimo izziva. Tega bo zagotovo lažje opraviti, če bomo imeli glasno podporo s tribun. Čeprav je v zadnjih dneh zelo hladno, sem prepričan, da vsem, ki bodo prišli na stadion, zagotovo ne bo žal,” napeto tekmo napoveduje Gaber Dobrovoljc, ki je v letošnji sezoni mrežo nasprotnika zatresel že štirikrat, od tega trikrat z glavo.

Čeprav bo imel Simon Rožman zaradi številnih težav s poškodbami kar nekaj preglavic s sestavo začetne enajsterice, je Dobrovoljc prepričan v pozitiven razplet: “Želimo se pokazati v najboljši možni luči in pozitivno zaključiti jesenski del sezone, ki je za nas zelo uspešen. Vse to hočemo nadgraditi z zmago proti vodilnemu moštvu.”

Dobrovoljc je zaigral na obeh tekmah proti Mariboru v letošnji sezoni. Na gostovanju v Ljudskem vrtu so Domžalčani prikazali dobro igro, a na koncu izgubili z 1:3. Na prvi tekmi v Športnem parku Domžale pa so remizirali 2:2, čeprav so imeli tik pred koncem tekme izjemno priložnost za zmago: “Obe tekmi z Mariborom sta bili razburljivi. Pokazali smo, da se lahko povsem enakovredno kosamo z vijoličastimi, ki so nas srečno premagali. O kakršnemkoli maščevanju ne razmišljam, saj je to le še ena tekma v vrsti. Jesen želimo zaključiti na pravi način in s pravo vsebino. Želimo prikazati pravi odnos in veliko mero borbenosti, potem pa bomo videli, kakšen bo rezultat,” pred derbijem 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije razmišlja 23-letni branilec. (vir: nkdomzale.si)