Slovenski nogometni prvaki razkrili nove drese

Prva liga 11. Jul 201911:03 > 11:07
NK Maribor

Adidas, ki najtrofejnejšemu slovenskemu nogometnemu klubu ponosno stoji ob strani že od leta 2011, je državne prvake tokrat odel v drzen dizajn novih dresov, ki jih zaznamuje značilna vijolična barva.

 Nogometni ponos štajerske prestolnice bo tako letos na igriščih blestel v popolnoma prenovljeni podobi, ki so jo prvič predstavili na včerajšnji gostujoči tekmi proti Valur Reykjavíku v 1. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov.

 Nogometaši NK Maribor bodo novo sezono Lige prvakov ponovno otvorili pod okriljem treh črt. adidasovi oblikovalci so namreč že osmo sezono zapored posebej zanje zasnovali dizajn, ki izstopa tudi ob boku svetovno najbolj prepoznavnih klubov. Svežo podobo dresov NK Maribor sta premierno predstavila kapetan Marcos Tavares in prvi strelec vijoličastih Luka Zahović.

Dres tudi tokrat zaznamuje značilna vijolična barva, obogatena z zlatimi vezeninami in detajli, ki dodajo zmagovalni pridih. Na tekmah, kjer ne bo mogoča uporaba prve barve, pa bodo Mariborčani letos nastopali v nekoliko bolj drznih dresih kot v pretekli sezoni, saj so v adidasu belo-rumeno kombinacijo nadomestili z vpadljivo sončno rumeno barvo dresa, ki se vrača kot druga barva tekmovalne opreme NK Maribor.

Predstavitev vijoličastih dresov na domačem terenu bo v soboto, 13. julija 2019, ko bo v Ljudskem vrtu ob 20:15 na sporedu otvoritvena tekma novega državnega prvenstva proti Triglavu.