Dobrovoljc zapušča Domžale in se seli v Turčijo

Prva liga 16. Avg 201919:03 > 19:08
NK Domžale

Gaber Dobrovoljc se po 19 letih igranja za rumeno družino podaja v tujino, kjer bo okrepil Fatih Karagümrük S.K.. Otrok Domžal je s svojim novim klubom sklenil 2-letno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno leto.

Gaber Dobrovoljc je svojo nogometno pot v NK Domžale začel pri 7 letih. Pod vodstvom sedanjega trenerja mladinske ekipe Darka Birjukova je, tedaj kot 18-letni branilec, svoj debi med člani dočakal v sezoni 2010/2011, na gostujoči tekmi z Olimpijo.

Vse od tedaj je bil pomemben člen prvega moštva rumenih, za katerega je v vseh tekmovanjih odigral 214 tekem in dosegel 17 zadetkov. Leta 2017 je z golom v finalu pokala poskrbel za zmago nad ljubljansko Olimpijo in tako osvojil svoj prvo lovoriko v članski zasedbi. V letošnji sezoni je Dobrovoljc nastopil na vseh osmih uradnih tekmah, ob porazu v Sežani pa je prispeval asistenco.

26-letnik je bil v preteklosti član mnogih slovenskih reprezentanc, po novem pa bo zastopal barve turškega drugoligaša Karagümrüka, ki domuje v Istanbulu.

Športni direktor Matej Oražem je ob odhodu dolgoletnega branilca Domžal dejal: ”Gaber je nas član od samega začetka njegove kariere, zato je ta prestop še toliko bolj poseben. Pri nas je preživel večino svojega življenja in v tem času odigral veliko število odličnih tekem za vse selekcije, na čelu s člansko. Prestopa si je močno želel in si ga tudi trdo prislužil, saj je dolgo čakal na priložnost v tujini, ki se mu je končno ponudila.”

”Prepričan sem, da bo s svojo odločnostjo, marljivostjo in vztrajnostjo tudi na tujem uspešen, popolnoma jasno pa je, da bo vedno doma ob Kamniški Bistrici ter da je v rumeni družini vedno dobrodošel. Hvala za vse in srečno, Gabi!”