V Olimpijo prihaja veliki makedonski talent

Prva liga 20. Dec 201615:34 > 15:41
NK Olimpija/SPS

Medtem ko je Maribor prodal Erika Janžo, je pri večnih tekmecih iz Ljubljane za zdaj pestro samo na vhodnih vratih kluba. Zmaje je pred nadaljevanjem sezone okrepil mladi Makedonec Daniel Avramovski, ki je nosil tudi dres Crvene zvezde.

Komaj 21-letni nogometaš iz Skopja je prve članske nogometne korake naredil pri Rabotničkem, zadnji dve leti in pol pa je preživel v Beogradu. Po uspešnem debiju v dresu Crvene zvezde je zadnje obdobje v Srbiji preživel kot posojen igralec v OFK Beograd. Daniel Avramovski igra na poziciji ofenzivnega vezista.

Res sem presrečen, da sem prišel v Ljubljano in izjemno zadovoljen ob prestopu. Zdaj moram dokazati, da sem si to res zaslužil,” je ob sklenitvi pogodbe dejal Avramovski, ki igra na poziciji ofenzivnega vezista.

Zadovoljstva ob podpisu pogodbe ni skrival niti športni direktor Olimpije Ranko Stojić: “V svoje vrste smo zvabili izjemno talentiranega mladega nogometaša. Odlikuje ga odlična igra z levo nogo, dober je ob prekinitvah. Pomembno je tudi, da ima močan značaj in da je pripravljen na delo in napredek, ki ga lahko popelje visoko, na sam evropski vrh.”

Avramovski velja za enega večjih upov makedonskega nogometa. Poleti ga z mlado reprezentančno selekcijo čaka nastop na evropskem prvenstvu, kamor se je Makedonija uvrstila iz težke kvalifikacijske skupine s Francijo. “Daniel Avramovski je eden ključnih mož te mlade vrste in velika pridobitev za sedanjost, še bolj pa prihodnost Olimpije,” je zaključil zadovoljni Stojić.