Domžale zavrnile lepo ponudbo Olimpije za Balkovca

Prva liga 2. Jan 201713:45 > 13:49
Facebook

Aktualni slovenski prvak se že nekaj časa odkrito zanima za Jureta Balkovca, levega bočnega branilca Domžal. Slednje je že zapustil Marko Alvir, Slobodan Vuk bo to storil vsak čas, vse bolj glasne pa so tudi govorice o odhodu Balkovca. Olimpija je prvo ponudbo že poslala, a...

Balkovec je odlično zapolnil vrzel na levem boku domžalske obrambe, ki je nastala po odhodu Dejana Trajkovskega na Nizozemsko. V prvem delu sezone je odigral 18 tekem, dosegel je dva sijajna gola iz prostega strela, zbral še pet asistenc in bil eden izmed glavnih razlogov za hitro, kombinatorno in napadalno igro čete Simona Rožmana.

Matej Oražem, športni direktor Domžal, je že pred časom potrdil, da so Ljubljančani za Balkovca poslali ponudbo, znesek katere pa je bil prenizek. Po naših informacijah naj bi državni prvaki za Balkovca ponudili nekje od 150 do 200 tisoč evrov, kar pa je bilo za Domžalčane premalo. Slednji so pred dnevi za Marka Alvirja s strani češke Slavie prejeli okoli 400 tisoč evrov odškodnine. Zanimivo bo videti, kaj se bo zgodilo do konca prestopnega roka, saj je Oražem dejal, da je zelo malo verjetno, da bo klub zapustil še kateri igralec poleg Alvirja in Vuka. 22-letni Belokranjec na to temo ne želi dajati izjav, kar je povsem logično, saj se že jutri odpravlja v Abu Dhabi, kjer bo s slovensko B reprezentanco odigral prijateljski tekmi proti Savdski Arabiji in Finski.

Olimpija in njen trener Luka Elsner imata sicer velike težave na položaju, kjer igra prav Balkovec. Na levem boku je v zaključku jesenskega dela igral Mario Jurčević, ki pa je po osnovni nogometni izobrazbi osrednji vezist. Na levi strani obrambe se najbolj domače ne počuti niti Kenan Bajrić,Aljaž Krefl pa niti približno ni dosegel pričakovanj.

Ranko Stojić se je zato podal v lov za novega igralca na tem položaju. Balkovec je bil brez dvoma najboljši levi bočni branilec v prvem delu sezone, zato se Olimpiji rešitev ponuja kar sama od sebe. Vprašanje je sicer, kakšno mnenje ima o Balkovcu trener Olimpije Luka Elsner, saj sta omenjena akterja kar nekaj časa sodelovala, ko je bil Elsner še trener Domžal, a Belokranjcu nikoli ni preveč zaupal. Novopečeni slovenski reprezentant je že na polovici letošnje sezoni odigral skoraj dvakrat toliko minut kot v celotni lanski, ko je bil njegov trener prav Elsner.

Balkovec je v Domžale prišel iz zdaj že propadle Bele krajine, za katero je igral v drugi slovenski ligi. V Domžalah je debitiral že pri 16-ih letih in bil v tistem trenutku po Mitji Lotriću najmlajši igralec v zgodovini 1. SNL, ki je dobil priložnost. Doslej je v najmočnejšem slovenskem nogometnem tekmovanju zbral okroglih 100 nastopov, zabil pa je 7 golov.