Olimpijo okrepil nekdanji član AC Milana

Prva liga 9. Jan 201718:39 > 19:02
Getty Images

Potem, ko je danes prihod k Olimpiji napovedal hrvaški levi bočni branilec Dino Štiglec (Slaven Belupo), je zvestobo aktualnim prvakom sedaj obljubil še ganski napadalec Kingsley Boateng.

Le nekaj ur po uvodnem treningu v sklopu zimskih priprav je moštvo aktualnih državnih prvakov okrepil nekdanji član slovitega AC Milana, 22-letni ganski napadalec Kingsley Boateng (7. 4. 1994, 176 cm), ki je tudi aktualni italijanski reprezentant do 21. leta.

Gre za hitronogega krilnega napadalca, ki je na Apeninski polotok prispel že pred slabimi 6 leti, kjer je najprej zaigral za mlajše selekcije AC Milana, od koder ga je pot vodila v Catanio, nizozemsko NAC Bredo, nato je sledila kratkotrajna vrnitev v vrste članskega moštva rdeče-črnih, nazadnje pa je igral v Bariju, s katerim je imel sklenjeno pogodbo do letošnjega poletja.

“Bodite prepričani, da nam je z Boatengovim prihodom uspel veliki met, saj se ime Olimpije čedalje pogosteje in glasneje omenja po celi Evropi. Najpomembneje od vsega je, da je Kingsley značajsko izjemen fant, velik borec in garač, ki si želi uspeti v nogometu. To je profil nogometaša, ki smo ga iskali, tako da mu ob tej priložnosti tudi v predsednikovem imenu izrekam toplo dobrodošlico,” ni skrival navdušenja nad novo okrepitvijo športni direktor zeleno-belih Ranko Stojić.

Kingsley Boateng je bil kratek in jedrnat: “Prišel sem v klub, ki je aktualni slovenski državni prvak, kar je glavni cilj tudi v tej sezoni. Najprej se moramo dobro pripraviti na spomladanske izzive, ubraniti naslov državnega prvaka in kasneje v kvalifikacijah za ligo prvakov čim dražje prodati svojo kožo. Prepričan sem, da je bil prihod v Olimpijo najboljša možna rešitev. Komaj čakam, da se priključim moštvu in s soigralci spišem novo zgodbo o uspehu.”

Danes je Olimpijo uradno okrepil tudi dosedanji član Slaven Belupa, Dino Štiglec. Levi bočni branilec je pred prihodom v Koprivnico igral tudi za Zagreb.

Zelo sem zadovoljen s pogoji, ki sem jih dobil, prepričan pa sem, da bo z odškodnino zadovoljen tudi Slaven Belupo, ki mu želim čim boljše nastope v hrvaškem prvenstvu, sam pa upam, da bom dobre igre nadaljeval tudi v svojem novem klubu,” je za spletno stran petouvrščene ekipe hrvaškega prvenstva dejal Štiglec.

https://www.instagram.com/p/BMJ-N4-jKOP/

Olimpija je sicer prav danes začela priprave na spomladanski del državnega prvenstva, ki že uvodoma prinaša veliki derbi v Ljudskem vrtu (Maribor – Olimpija). Ob navednih dveh okrepitvah bodo novinci v zeleno-belem dresu še Makedonec Daniel Avramovski, Romun Alexandru Cretu in Ganec Issah Abass.