2. SNL: Radomlje so se utrdile na vrhu

Prva liga 25. Sep 201919:43 > 19:49
M24.si

Zadnjo septembrsko sredo so v 2. SNL izkoristili za zadnje dejanje uvodne tretjine prvenstva. Radomlje so se z zmago nad Dravo utrdile na prvem mestu lestvice, saj so Koprčani v Dobu iztržili zgolj točko, pred rivala iz Bonifike pa je z zmago v Dekanih skočila Gorica.

V Radomljah so z golom Nermina Haljete povedli Ptujčani, a je bilo vodstvo gostov dolgo vsega tri minute. V 37. minuti je izenačil Rok Jazbec, štiri minute pred odmorom pa je za domače vodstvo zadel Žan Nikolić. S tem vznemirjenja v končnici prvega polčasa ni bilo konec, Drava je preko Matica Marciusa izenačila že v naslednji minuti. V drugem polčasu je padel le še en zadetek, nove prednosti, ob koncu pa tudi zmage, pa so se veselili Radomljani. V 85. minuti je v polno meril Saša Varga.

Radomljanom so pomagali tudi sosedje iz Doba, ki so na svoji zelenici gostili drugouvrščene Koprčane. Primorci so po avtogolu Matevža Femca povedli že v osmi minuti, prednost pa so iz rok izpustili v 43. minuti, ko je izenačil Igor Kondić. V drugem polčasu se rezultat ni več spreminjal, koprski zaostanek za vodilnimi Radomljani pa se je po drugem zaporednem remiju povečal na tri točke.

Z zmago v Dekanih so druge Koprčane ujeli in prehiteli Goričani, ki so v drugem polčasu primorskega spopadadosegli dva zadetka. V 55. minuti je za veselje gostov poskrbel visokorasli branilec Žiga Lipušček, zmaga Gorice pa je bila potrjena v 81. minuti, ko je najstrožjo kazen uspešno izvedel Amarachi Osuji.

Pred kamerami Sportkluba so se za nove točke merili Krčani in Beltinčani, ki so v izdihljajih tekme prekinili serijo porazov. Gostitelji so po golu Lovra Čirjaka, ki se je veselil že 11. gola sezone, dobili prvi polčas, Prekmurci pa so se izenačenja veselili v 94. minuti. Za pomembno točko Beltinčanov, ki so v drugem polčasu zapravili najstrožjo kazen, je po kotu zadel Alan Hočevar.

S točko so se morali zadovoljiti tudi Lendavčani, ki so gostovali na Koroškem. Dvoboj s Fužinarjem je prav tako postregel z dvema zadetkoma, prvega so tik pred odmorom dosegli Ravenčani. Žan Medved se je z osmim golom sezone povzpel na drugo mesto ligaške lestvice strelcev, za petami Štajercu pa je z zadetkom manj Jaka Bizjak. Slednji je domačo prednost izničil v 61. minuti in poskrbel za delitev točk.

Šesti zaporedni poraz so vknjižili Dravograjčani, ki so se praznih rok vrnili z gostovanja v biljenski Dolinci. Primorci so pot do zmage tlakovali že v uvodu tekme, saj so po 12 minutah vodili že 2:0. V peti minuti je koroško mrežo načel Mathias Oyewusi, prednost pa je podvojil Geancarlo Slaviero. Za nekaj upanja gostov je v 38. minuti poskrbel Evans Adomako, a tretji gol sezone Ganca ni bil dovolj za vsaj točko Dravograda.

Po domačem porazu z Radomljami so se nove zmage veselili tudi Novomeščani. Dolenjci so na Portovalu gostili Brice in jih odpravili z izidom 3:1. “Farmacevti” so po golu Žige Kastrevca povedli v 12. minuti, to pa je bil tudi edini zadetek v prvem polčasu. V prvi minuti nadaljevanja so Brda preko Tima Goloba izničila domačo prednost, a so gostitelji odgovorili v 55. minuti, ko je briško mrežo zatresel Luka Pavić. Kmalu zatem je udaril še David Škrbec in točke so ostale v dolenjski prestolnici.

V dvoboju dna lestvice so se pomembnih točk razveselili Slatinčani. Rogaška je z golom Emila Hustića premagala Brežičane in tako zapustila zadnje mesto.