Ilić: Pri Olimpiji želim končati kariero

Prva liga 5. Feb 201721:59 > 22:10
NK Olimpija Ljubljana

Slovenski prvak je danes predstavil najnovejšo okrepitev, dolgoletnega reprezentanta Branka Ilića, ki se po 12 letih vrača v Ljubljano. Ob podpisu dve in pol letne pogodbe je osrednji branilec dejal, da želi pri Olimpiji tudi zaključiti svojo igralsko pot.

Čez slabe tri tedne Olimpijo čaka izredno pomembna tekma proti Mariboru v Ljudskem vrtu, na kateri si zmaji ne smejo privoščiti poraza. Luka Elsner bo želel na derbiju imeti 100% pripravljenega Branka Ilića, ki bo kljub 33-im letom veliko orožje Ljubljančanov v nadaljevanju sezone.

“Moja trenutna pripravljenost je na precej visoki ravni, saj sem ves čas pridno in veliko treniral. Najprej individualno s strokovnjakom za telesno pripravo, nato pa še z nekdanjim trenerjem pri japonski Urawi Mihajlom Petrovićem, tako da večjih težav s prilagoditvijo na zahteve trenerja Elsnerja ne bi smel imeti,” je na vprašanje o njegovi trenutni telesni pripravljenosti dejal Ilić in dodal, da mu povratek k Olimpiji pomeni ogromno, pravi pa tudi, da v Ljubljani želi končati svojo igralsko pot. “Ne glede na to, da sem zadnje desetletje preživel v tujini, sem vsaj z enim očesom vselej spremljal dogajanje v meni ljubem klubu. Sedaj je najpomembneje, da se v najkrajšem možnem času uigram s soigralci, saj želim prispevati pomemben delež k uspehom moštva. Temelji so izjemno pozitivni in trdni,” je še dodal otrok Olimpije, ki je v dolgoletni karieri zastopal barve številnih tujih klubov – španskega Betisa, moskovske Lokomotive, ciprskega Anorthosisa, Hapoela iz Tel Aviva, beograjskega Partizana, kazahstanske Astane in nazadnje japonske Urawe.