NK Olimpija: Prvotni cilj je finančna stabilizacija

Prva liga 6. Mar 202015:59 > 16:07
NK Olimpija Ljubljana

Po prvi spomladanski prvenstveni zmagi so se oglasili iz tabora trenutno vodilne ekipe lige, kjer poudarjajo, da je na prvem mestu finančna stabilizacija kluba in jasno tudi boj za naslov prvaka.

NK Olimpija Ljubljana

Sporočilo za javnost s strani NK Olimpije objavljamo v celoti:

“Iz NK Olimpija Ljubljana želimo vsem navijačem in podpornikom po težko pričakovani zmagi v nadaljevanju prvenstva sporočiti, da se in se še bomo borili za naslov prvaka v sezoni 2019/ 2020. Hkrati pa želimo razjasniti kaj je prvoten cilj kluba, od katerega ne bomo odstopali.

Po menjavi nekaterih vodilnih v klubu, se je na sedežu NK Olimpija Ljubljana pričela reorganizacija. Iz tega sledi, da je prvotni cilj sanacija kluba in pridobitev licence za nadaljnjo možnost tekmovanja v prvi ligi državnega prvenstva. Trenutno se je ob sledenju načel varčevanja in bolj smotrnega porabljanja financ že prihranilo. S takšnim vedenjem nadaljujemo in stremimo k cilju finančnega stabiliziranja kluba.

Kljub temu, da je najvišji in najpomembnejši cilj kluba trenutno finančna stabilizacija, pa na račun tega ne zanemarjamo ciljev članske ekipe ali nogometne šole. Kljub vzponom in padcem, ki so v športu edina stalnica, naša želja po uspehu ni upadla. Klub stoji ob igralcih in strokovnem štabu ter verjame v njihovo delo. Ne le članska ekipa, na prvem mestu lestvice (posamične in skupne) se trenutno nahajata tudi selekciji mladinskega pogona. Ob zmagoslavnem zaključku sezone se kadetom in mladincem tako obeta uvrstitev v evropsko tekmovanje Champions Leauge, ki pa bo postala realnost tudi v primeru, če se na evropsko tekmovanje uvrsti članska ekipa NK Olimpija Ljubljana. Kar se tiče mlajših selekcij je naš cilj razvoj mladih nogometašev, njihovih sposobnosti in karakterja.

»Veseli me, da so učinki kadrovskih in finančnih ukrepov, ki jih izvajamo v klubu v tem letu že pokazali zaželene rezultate in da gremo v pravi smeri. Še bolj me veseli, da s tem v ničemer nismo ogrozili naše vizije o šampionski Olimpiji in o visoko zastavljenih ciljih kluba tako na domačih, kot tudi na evropskih zelenicah. Pred nami je še vrsta pomembnih tekem, a jaz verjamem v to moštvo in v naše zmage. Ob tem moram izpostaviti, da sem zadovoljen z dosedanjo kvaliteto, ki jo izkazujejo igralci in odlično podporo strokovnega štaba. Trenutno dobro delo trenerjev in igralcev mi daje potrditev, da sledimo željenim rezultatom in smo na dobri poti do naslova državnih prvakov«, je bil odločen predsednik Mandarić.

V ta namen bomo hvaležni vsem podpornikom, ki bodo v želji po ne le rezultatskem ampak tudi poslovnem uspehu kluba razumeli naše cilje ter nam stali ob strani do konca prvenstva in naprej.”