Oliver Bogatinov je novi športni direktor NK Maribor

Prva liga 27. Mar 202012:47 > 12:59
NK Maribor

Pred dnevi je o aktualnem stanju v klubu spregovoril predsednik Drago Cotar, ki je napovedal, da bo v bližnji prihodnosti znano, kdo bo na mestu športnega direktorja zamenjal Zlatka Zahoviča. V petek so iz NK Maribor sporočili, da bo Zahoviča zamenjal Oliver Bogatinov.

Bogatinov, ki je bil pred odhodom Darka Milaniča in Zahoviča strokovni vodja mladinske šole, je tisti, ki bo stopil v velike čevlje. Odločitev vodstva kluba je predstavil direktor Bojan Ban, ki je za klubsko stran povedal: “Kot je že napovedal predsednik Drago Cotar, smo v klubu v preteklih dneh zastavili smernice prihodnjega delovanja. O poslovnem delu več v prihodnjih dneh, tudi v odvisnosti od vladnih ukrepov. Začnimo novo zgodbo s predstavitvijo novosti iz športnega dela.

Zadnja odigrana tekma pred prekinitvijo tekmovanja je imela za nas več posledic, ne samo izgube točk: na njun predlog sta se poslovila najprej Darko Milanič, najtrofejnejši trener v zgodovini kluba, nato Zlatko Zahovič, daleč najuspešnejši funkcionar v zgodovini NK Maribor. Obema bi se v imenu kluba in v svojem osebnem imenu iskreno zahvalil za fantastično sodelovanje, za vse uspehe, ki smo jih skupaj dosegli v prejšnjih letih, tako pri športnih rezultatih kot pri razvoju in utrjevanju blagovne znamke.

Zdaj se je treba lotiti nove zgodbe, stopiti na novo pot. Situacija, v kateri smo se ob izbruhu pandemije znašli vsi skupaj, ni od nas zahtevala, da novo strokovno vodstvo izberemo že naslednji dan. Tekmovanje je bilo prekinjeno, skupni treningi prepovedani. Imeli smo čas za analizo, pripravo nove strategije. V vodstvu kluba smo si bili enotni, da ob vitalnih strokovnih odločitvah najprej izberemo športnega direktorja. Imeli smo enega kandidata, njegove smernice prihodnjega delovanja so enake klubskim in dogovor je bil hitro sklenjen. Z zadovoljstvom sporočam, da je novi športni direktor NK Maribor gospod Oliver Bogatinov. Menimo, da je po strokovni plati, po poznavanju klubskega ustroja vreden zaupanja in najprimernejši za vzpostavitev novih vijol’čnih tirnic, kar je potrdil na svoji in z delom med dosedanjim sodelovanjem s klubom v vlogi strokovnega vodje nogometne šole.

Gremo na novo pot, vsi skupaj. Šport nasploh, ne samo nogomet, je na prelomnici in se bo v prihodnjem obdobju znašel v negotovi, težki situaciji. Zadeva je resna, pred nami so drugačni časi, kot smo jih bili vajeni v zadnjih letih. Ekonomski učinki, ki jih prinaša trenutna situacija, bodo veliki. Klubi se morajo na novo struktirati, posledično je čas tudi za resetiranje NK Maribor in način dela v skladu s prilagajanjem na novonastale razmere. Dela je veliko, športni direktor se ga loteva takoj s prevzemom funkcije in mu želimo uspešno delovanje ter obilo sreče v novi vlogi.

41-letnik je pred prihodom v Maribor dve leti vodil NK Aluminij, predtem pa bil izkušnje nabiral še v mladinskem pogonu Kopra in Al-Hilala, v sezoni 2015/16 pa bil tudi pomočnik trenerja pri Olimpiji.