Miškić: Vsaka preizkušnja prinese nova spoznanja

Prva liga 14. Feb 201713:37 > 13:47
NK Olimpija Ljubljana

Olimpija, ki se mudi na pripravah v turškem Beleku, je včeraj doživela poraz na pripravljalni tekmi proti litovskemu Žalgirisu. Trener Luka Elsner ima kaj nekaj težav z manjkajočimi nogometaši, a zmaji verjamejo, da bo forma do derbija na pričakovanem nivoju.

Pri Olimpiji trenutno ne trenirajo Nemanja Mitrović, Ricardo Alves Coelho da Silva, Leon Benko in Daniel Avramovski, manjka pa tudi poškodovani Blessing Eleke. A omenjeni izostanki po mnenju hrvaškega vezista Danijela Miškića, ki se je razgovoril za klubsko spletno stran,niso razlog za včerajšnjo slabo igro in poraz z 0:1.

“V dozdajšnjem delu priprav v Beleku smo odigrali tri zahtevne tekme z odličnimi nasprotniki, kar je najboljša možna priprava na prihajajoče izzive v domačem prvenstvu in pokalnem tekmovanju. Vsaka tekma prinese nekaj novega, tokrat nismo bili na ravni, ki jo želimo doseči, toda kljub vsemu tega poraza z Žalgirisom ne bi obešal na veliki zvon,” pravi Miškić, ki mu vloga kapetana Olimpije pomeni ogromno.

“Brezpredmetno je izgubljati besede o tem, kaj pomeni biti kapetan aktualnega državnega prvaka. Nejc Vidmar je številka ena, z Nemanjo Mitrovićem pa sva tu, da ob morebitni Nejčevi odsotnosti prevzameva odgovornost na svoja pleča in popeljeva moštvo do novih zmag. Moram priznati, da sem zelo zadovoljen s pristopom mlajšega dela ekipe, na treningih in tekmah dajejo vse od sebe, se trudijo, sprejemajo nasvete starejših ter so dovzetni za nova spoznanja. Do začetka spomladanskega dela sezone nas čaka še kar nekaj dela, a prepričan sem, da bomo 25. februarja na optimalni ravni,” se prihajajočih izzivov že veseli nogometaš zvezne vrste, zavedajoč se dejstva, da številne spremembe v igralskem kadru zmajev zahtevajo svoj čas.

“Prihodi in odhodi so sestavni del nogometa. Na nas je, da na vsakem treningu poskušamo izvleči čim več koristnih informacij, kajti le na ta način bomo hitreje napredovali tako individualno kot kolektivno. Fizično smo v odličnem stanju, in ko se nam priključijo še oboleli in poškodovani igralci, bo to povsem neka druga zgodba. V vmesnem času pa je več kot koristno, da mladi fantje karseda najbolje izkoristijo ponujeno priložnost za dokazovanje. Imamo nekaj zelo nadarjenih nogometašev, ki bi v bližnji prihodnosti lahko prevzeli določeno breme in s tem predstavljali veliko osvežitev za naše moštvo,” še dodaja Danijel Miškić.