Jakirović: Nihče ne bo igral zaradi starih zaslug

Prva liga 1. Jun 202011:32 > 11:35
NK Maribor

Maribor je, tako kot tudi Olimpija, generalko pred nadaljevanjem prvenstva opravil uspešno. Vijoličasti so bili s 6:1 boljši od Brava in razveselili novega trenerja Sergeja Jakirovića.

Povezano

Kot sem že omenil, ničesar ne gre storiti čez noč. Počasi bomo polovili zahteve, ki jih moramo. Videli smo energično, agresivno, pravo tekmovalno preizkušnjo. Tudi Bravo je bil dober. Želel sem spoznati še nekatere igralce, da vidim odziv v dvoboju proti prvoligašu. Po menjavah smo potrdili širino kadra, pridobili nova, koristna spoznanja in izkazalo se je, da je samo teren merilo. Nihče ne bo igral zaradi imena ali starih zaslug, zanima nas le sedanjost. Kar je bilo, je bilo,” je po zadnji prijateljski preizkušnji pred nadaljevanjem prvenstva dejal Sergej Jakirović.

Novi trener Maribora je bil, razumljivo, zadovoljen z videnim na obračunu proti Bravu. “Po prikazanem lahko rečem, da prevladuje zadovoljstvo. To je Maribor, ki ga želim videti. Maribor, ki da vse od sebe v vsakem trenutku in ne glede na vmesni rezultat. Zelo me veseli, da smo zabili 6 golov, ob zadetkih pa imeli še nekaj priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Najbolj pomembno je, da smo ustvarjalni in prihajamo v priložnosti. Učinkovitost bo že prišla,” je prepričan Jakirović, ki izpostavlja širok kader kot prednost v zaključku prvenstvenih bojev: “Ko sem prišel, me je dočakal širok kader. Na treningih je 27 igralcev, ob štirih vratarjih. Vsak igralec mi je pomemben in potrebuje določene minute, da pokaže, kar zmore. To je naša velika moč, zato lahko štejem med dodatne pozitivne zadeve s te tekme, da so mi tisti fantje, ki so prej manj igrali, potrdili, da so pripravljeni in jim lahko namenim priložnost.”