Mura je prvi finalist Slovenskega pokala!

Prva liga 9. Jun 202019:21 > 19:43
NK Aluminij

Prva polfinalna tekma Slovenskega nogometnega pokala se je končala z zmago Mure. Ekipa iz Murske Sobote je Aluminj premagala s 4:0.

 Mura je povedla v 15. minuti. Kai Cipot je podal v kazenski prostor, Maroša je s peto nekoliko preusmeril žogo, ta je zadela Šušnjaro in iz vidika Sobočanov srečno končala v mreži. 

V drugem delu prvega polčasa so nogometaši Aluminija kar nekajkrat zapretili in nevarno oblegali vrata Obradovića. Lepe priložnosti so zapravili Vrbanec, Jakšić in Živković. Mura je nekajkrat zapretila iz protinapadov. V enem izmed njih je Bobičanec lepo počakal, da se je v napadalno akcijo vključil hitri Šušnjara. Slednjemu je Hrvat vrhunsko podal, toda strelec prvega zadetka nato ni realiziral 100% priložnosti.

Kouter je ob koncu prvega polčasa v dvoboju udaril nasprotnika in imel ogromno sreče, da ga glavni sodnik ni izključil.

Prvi polčas se je končal z rezultatom 1:0 v korist Mure.

V drugem polčasu je Mura prevzela pobudo in povozila tekmeca. Za 2:0 je zadel najboljši igralec tekme Luka Bobičanec, ki se je odlično znašel v kazenskem prostoru in izkoristil zmedo v obrambi Aluminija.

V 63. minuti je Bobičanec s peto krasno podaljšal žogo in v ogenj poslal Amadeja Marošo. Najboljši strelec Sobočanov je priložnost realiziral.

Zadetek za končnih 4:0 je padel v 83. minuti. Karničnik je priigral najstrožjo kazen po tem, ko je vratar Aluminija zelo slabo ocenil pot žoge. Iz bele točke je bil natančen Bobičanec.

Mura je zasluženo zmagala, a Aluminij še zdaleč ni deloval slabo, tako, da rezultat glede na prikazano ni povsem realen.

V finalu bo Mura velik favorit, saj se bo pomerila z drugoligašem.